Black Cigarette





Liselotte Westerlund


Nya kontakter är hemskt trevligt. I tisdes hamnade jag i Kungsträdgården bland Liselotte Westerlunds vackra kläder just på grund av en ny kontakt som dök upp på måndagens ståhej. Otroligt fina material och modeller, speciellt de svarta cigarettbyxorna som jag dessvärre aldrig provade. Lät bli att provköra Porsche, champange och brist på körkort (och därmed körförmåga) fick mig att låta bli.
Tack Jessica (www.ofcorsetis.com) som slussar runt en Gröning som mig :)

Mingelpartaj





Efter en helg med feber var jag igår så pass utvilad och pigg att jag med någorlunda energi kunde medverka i Stockholms Nyföretagarcentrums finalgala för kvinnosatsningen 2008. Själv har jag bara varit på ett rådgivningsmöte under 2008 men kände mig ändå en aning delaktig :) Under kvällen fördes diskussioner om kvinnligt företagande där bla Maud Olofsson medverkade. Priser delades ut i fyra kategorier och ännu ett känt ansikte dök upp som vinnare i kategorin "Nätverkande". Angela Monroe, som deltagit i årets Robinson, driver Monroe Design och arbetar med grafisk design, illustration och väggdekorationer. (www.monroedesign.se)

Under kvällen lyckades jag mingla till mig några visitkort. Två tjejer som fastnade var Jessica Hultgren som driver Of corset is (www.ofcorsetis.com) och Kamilla Westerberg som har märket Sprudla (www.sprudla.se). 

Jag är ganska ny på det här med nätverkande och professionellt minglande, tyckte därför att gårdagen var väldigt intressant. Hurra för mingel! 

Tiara



Tiaror är fint, speciellt till bröllop. Denna gjorde jag, under min tid som butikssäljare i smyckesbutik, till en tjej som gifte sig förra sommaren. Den är gjord i tjock och tunn silvertråd med swarovski- och sötvattenspärlor i grönt, transparent och gräddvitt. 

Tänkte göra några nya nu till vår och sommar. Det är väl någon som ska gifta sig i år också.  

Konstrundan - Thomas Alexanderson





Thomas Drejare, som han länge kallat sig, ställde under konstrundan ut sina keramiska verk i Onslunda i Skåne. Tillsammans med sin sambo Lena Viredius, som målar, har han sin härliga Ateljé Brännorna där man stiger in i detta uterum som är början till butik och därefter ateljé. För att få en lite kornig yta saltglaserar han ofta, i år uppmärksammade jag dock dessa skålar vars färger ger mig 80-talsfeeling. Hurra!

Nytt från NyponStina!









Fyra nya kjolar som kommer att landa på Lqist på Bondegatan i Stockholm imorgon. 499 kr respektive 599 kr kostar de i butik.

En något suddig bild...



...på mitt armband som blivit uppmärksammat under min arbetsdag på JC.  Av någon anledning kan inte min kamera få skärpa i närbilder. Armbandet är gjort av mockaband och kedja, har dessutom hängt på en liten berlock som vilar uppe på handen samt ett litet löv som hänger längst ut på förlängningskedjan (syns inte på bilden). Enkelt men snyggt.

Imorgon kommer bilder på tre nya kjolar som jag sytt de senaste dagarna. Nu väntar en vecka med effektivt hemmajobb. Ska sy nya grejer och få ut lite mer i butik, dvs att jag kommer isolera mig i fem dagar. Nästan :)

Vad då, typ, Snygg... häst?



Lite kompisreklam kan man väl få göra. Pretty Whores spelar nämligen på Debaser Slussen ikväll och det är väl värt att nämna. Blir något av en gymnasiereunion för min del, har inte träffat dem på länge. Kommer förmodligen bli en grym spelning, runt 22 går de på. Har man inte möjlighet att komma dit kan man lyssna på www.myspace.com/prettywhores.

Ses där (?)

Död i örat



Nya örhängen med dödskallar och jeanstyg. De är tänkta som singlar där man bara har ett. Det är alldeles för sällan jag ser människor som bär singelörhänge. Tycker att folk borde satsa mer på det, asymmetri är så mycket mer spännande. 79 kr kostar en döing.

Kollektion Daisy



Modell: Elin



Modell: Linnéa

För drygt två år sedan hade jag en visning i AF-borgen i Lund där jag visade en liten kollektion som jag kallade för Daisy (har glömt varför (?)). Den grön- och vitrandiga kjolen, som visades i föregående inlägg, var som sagt ett av plaggen och här kommer två bilder när kjolen är på. Den vita blusen är numera i egen ägo medan den lilla "fika-väskan" är såld (den är för övrigt gjord av en gammal bordsduk). 
David fotograferade både på visningen och vid fotograferingen som ägde rum några dagar tidigare. Make up Store sminkade vid visningen och elever vid frisörlinjen i Lund gjorde fina uppsättningar. Det blev ett ganska stort projekt som genomfördes utan någon som helst budget. Möjligen la jag 500 spänn av egna pengar men inte mer. Allt gick ihop genom samarbeten där alla inblandade tjänade på att vara med genom "gratis" marknadsföring osv. Lokal, servering, styling, marknadsföring, modeller, fotograf, DJ och diverse hjälpare ingick i detta jippo. I efterhand är jag ganska stolt över att jag fick ihop det.  Sen blev jag lite utbränd på kuppen men det var det värt =)

Gamla gömmor




När jag var på skattjakt i mitt föräldrahem i helgen hittade jag en låda med kläder från visningen jag hade i gymnasiet.  Ett av plaggen var denna kjol i vit- och grönrandigt bomullstyg. Den har massor av små veck i överkant och fållen är nästad på insidan för att ge en ballongeffekt. Vid visningen kombinerade jag den med en vit blus med pingvinärm och spetskant. Lägger upp en bild från fotograferingen när jag är tillbaka i Stockholm. Åker imorgon. Tillbaka till verkligheten.

Smyckesskatt



Smyckesdelar som så småningom kommer bli till färdiga smycken.


Jag har hittat en skatt. Det är så himla kul. En skatt i form av en liten butik med smyckesdelar och pärlor. Det roliga är att butiken ligger i Veberöd, den by jag växt upp i, med drygt 5000 invånare. Alltså ett pytteställe som inte har det största utbudet av butiker precis. Efter att ha bott i Stockholm i över ett år, jobbat heltid i smyckesbutik i ett halvår och besökt ett antal av konkurrenterna har jag aldrig sett ett sortiment som detta. Hon har massor av smyckesdelar och grejs och det är superbilligt i jämförelse med butiker i Stockholm. Helt galet. Jag blev överlycklig och plockade på mig massor, bla lite dödskallar och kedjor. Blev helt paff när jag bara fick betala 166 spänn vilket hade varit det dubbla på tidigare nämnd ort. Hon har en webshop, www.psdesign.e-butiken.se, men sortimentet är större i butiken.

Så roligt när sånt här händer. Allt finns inte i Stockholm. Lite finns i Veberöd.

Konstrundan - Jonas Rooth











Jonas Rooth är glaskonstnär och har sin ateljé i Kivik på Österlen i Skåne. Idag besökte jag honom på den årliga konstrundan då konstnärer över östra och sydöstra Skåne ställer ut sina verk under en vecka. Han gör helt otroliga skapelser i form av ljuskronor och skulpturer. Om man bor i Skåne eller har vägarna förbi bör man absolut besöka honom. Hans utställning var en av höjdpunkterna idag, kommer bilder på fler höjdare framöver.  

Gamla väskor i ett skåp i Skåne







Igår tog jag X2000 mot Skåne och anlände till ett välbekant Lund halv elva på förmiddagen. Kom hem till mamma och pappa och kikade in i min och mammas ateljé som endast hon använder nu. Tog en titt i mitt gamla tygskåp som numera innehåller väskor som jag gjorde för några år sedan då jag inte sydde så mycket kläder. En del av dem är himla fina och roliga, man har ju en speciell kärlek till dessa små skapelser. Kommer att ta med mig den blå till Stockholm och lämna på Lqist, den har massa fina detaljer och finesser. Pris ca 500 kr.

Imorgon blir det konstrunda på Österlen. Fina bilder kommer.  

Modebilder på Nordiska Museet



Foto: Hans Hammarskiöld


Fram till den 13 april kan man se utställningen Modebilder på Nordiska museet i Stockholm. Var själv på guidad visning för några veckor sedan och om de fortfarande ger dessa rekomenderar jag det. Man får lite bakgrund till bilderna och ett hum om fotografernas tankar bakom sina verk. Bakom utställningen står Lotta Lewenhaupt och Tonie Lewenhaupt, båda skribenter inom bla mode.
Nordiska museet har också en pågående utställning om Fair Fashion som man kan passa på att besöka samtidigt.

Butik: Lqist





Lqist heter en av de butiker där man kan hitta kläder från NyponStina. Igår var jag där och höll öppet då Linda och Frida, som har butiken, var på partaj. Dåligt med folk eftersom vädret var för fint för shoppning. De hade nyligen tagit in lite inredningsprylar, bla dessa ljusstakar. Fina och billiga, tror de stora kostar 89 kr och de små 59 kr.
Butiken är väldigt mysig och absolut värt ett besök. Tyvärr är den ganska lätt att missa så håll ögonen öppna när ni promenerar på Bondegatan. Den ligger bredvid Stockholms Godaste-avokado-macka-café dessutom, det vill säga Louie Louie. För den som inte känner till området är Bondegatan super om man vill hitta udda grejs. Tjallamalla, Cissi och Selma, Lisa Larsson second hand  och Lqist är några av de butiker som finns här.

Lördagsgodis



Igår var jag på Plezuro och lämnade denna karamell! Den är sydd i tunt bomullstyg som har lite blank yta, den är med andra ord väldigt mjuk. 599 kr kostar den i butik. Framöver blir det med all sannolikhet fler kjolar med rosett baktill.

Idag ska jag hålla Butik Lqist öppen på härliga Bondegatan på söder. För tillfället har jag inga kläder där men ska verkligen kämpa ihop lite. Det är svårt att hinna med både att sy till butik och göra arbetsprover, ibland skulle man vilja ha oändligt med tid. Och ibland vill man bara att tiden ska gå.

Ser fram emot en härlig lördag!

Stockholm Tonight







I onsdes kväll ordnade jag och Maja en fotosession på ca en kvart. Jag blev sen till Reimersholme och vi fick köra i turbofart för att inte solen skulle gå ner helt. Lika bra det eftersom det var kallt som attan och jag fick dåligt samvete för att jag ännu en gång tvingat ut en vän i kylan. Kan det inte bli lite varmare så jag slipper dåligt samvete och förkylda vänner..(?)  Bilderna blev absolut inte av högsta kvalité men det får duga. Klänningen, som är gjord i arbetsprovssyfte, är en tolkning av en liten dikt. Därför är den lite Peter Panig. 

Igår köpte jag ark till arbetsproverna och det är inte gratis att söka till textilskolor ska jag säga. Det är nästan så att man funderar på hur gärna man vill gå på skolan. Jag valde vita ark istället för svarta då det kostade 210 kr istället 450. Ark, tejp, bubbelplast, lim, fotoframkallning, frakt mm kommer sammanlagt gå på nästan 2000 spänn. Och då har jag sökt till två skolor. Men man kan ju götta sig med tanken på att Tillskärarakademin skulle kostat nästan 100 000 :) Då är 2000 ingenting.

Idag blir det ett samtal till en vän som ska spela in min nya, briljanta (?) låt när jag är nere i Skåne i påsk. "Stockholm Tonight" var namnet på den. Ska försöka få fram piano och sång genom telefon, får se hur det går.
Många bollar i luften. Gillar.

Hej, mitt namn är Vanish



Kan man hitta en hurtigare människa? Jag är ju som klippt och skuren för en Vanish-reklam! Köpte senaste numret av tidningen FRIDA igår kväll efter att ha letat febrilt i tidningshyllan de senaste dagarna. Prenumeranter får ju tidningen flera dagar innan och man blir ju helt klart nyfiken på artikeln när man fått sådana fina kommentarer här på bloggen :)
Reportaget var ju himla fint måste jag erkänna, trots dess hurtiga inslag. Men det får jag väl stå för själv, smilar man sådär kan det ju inte bli annorlunda.

RSS 2.0