Papperskorsett 1





Äntligen äntligen har jag fått tummarna ur och börjat på grejer till utställningen i påsk. Just nu håller jag på med en korsett i papper. Kom på idén när jag målade och torkade penslarna i en fuktad pappersservett. När jag av en slump vecklade upp servetten upptäckte jag hur vackert det blev och därefter började jag spara på mina färgpappersservetter. Nu ska de tillsammans bli en korsett.

Dagens Visdomsord



Jag måste åter igen slå ett slag för Kay Pollak och hans bok Att Välja Glädje. Har läst första delen och precis börjat på andra. Den är väldigt enkel men oj så sann. Han skriver bla

I varje möte med  en annan människa kan jag få reda på något om mig själv

Och

Dina tankar om andra människor är meddelanden till dig - om dig själv

Kalas



Idag fyller Kajsa Stina 22 år. Det är fint det. Ska ha släkten här i eftermiddag så det är lite pyssel med det idag. Har fått en superfin filmkamera som ska användas flitigt, speciellt i våra Fonkprojekt. Hurra!

Madde och Saldo













Tyger som Madde gjort under sin tid som textilkonstnär. Kolla in Saldo för att få veta lite mer. Stentuff brud som har vågat sig fram, hon har gett sig in i grejer som hon inte haft kunskap om och just därför lyckats med saker som hon hade dragit sig för att genomföra om hon hade haft kunskapen sen innan.

Förrapport

Idag har vi haft en jättehärlig dag med Madlein Fallgren. Hon har berättat om sin kärriärbana som textilkonstnär och vi har jobbat med screentryck med öppna ramar. Lägger upp bilder och skriver mer i dagarna.

Att skriva Dagbok



Jag har börjat skriva dagbok. Det är väldigt bra när det kliar i fingrarna.

IKEA-lampa i taket



I somras var jag på IKEAs utställning på Liljevalchs, taket i ett av rummen var fyllt med dessa fina lampor. En sådan lampa fanns också hos min vän Johanna igår när jag var där på födelsedagsfest. Den var väldigt stor men också väldigt fin. Var för övrigt på nya IKEA-varuhuset vid Svågertorp idag. Inget särskilt precis, såg ut som det gamla. Köpte i alla fall en dörrmatta och sex vinglas att ha i mitt enkla hem i Önnestad.

Har suttit i liten studio både igår och idag och spelat in en bossa. Min käre vän Alex är toppen att jobba med. Vi tycker likadant.

Jag är en dålig bloggare...

... och jag SKA ta mig i kragen. Men inte ikväll för det orkar jag inte.

Har lite fix med lägenheten, ska ha ny hyresgäst i februari och har inte varit helt tidigt ute precis. Men det börjar ordna upp sig.

Nästa vecka ska jag bli duktig igen.

Första skissen



Slänger upp en första plaggskiss på en av kreationerna som ska göras inför utställningen. Blir en korsett i blå/grönt och rött tillsammans med en kjol med spetsdekoration. Sen kommer massa detaljer på det men de gör jag efter hand.

Måste verkligen öva upp handen igen, var ett tag sen jag tecknade och grejade.

Igång igen



Nu bloggar jag igen :)

Har börjat skissa på tre klänningar till en utställning som jag ska ha i påsk, kommer bara använda second handmaterial. Ska börja lite smått i veckan.

Soffläge

Idag har jag gjort som Spikey (katten), legat på soffan och sovit till och från hela dagen. Var vaken en stund och tittade på underbara Chocolat och drack varm chokald med mamma.

Jag har också stickat konstiga små former i ett garn med konstig färg. Början på ett halsband tänkte jag. Visar imorgon.

Nu: Paulo Coelhos Elva Minuter (Bok)

Synden



Jag har syndat.

Jag har köpt ett par sneakers.

Jag ska måla dem lite tänkte jag.
Den vita ytan framtill ska få nåt tjusigt mönster i lila.

Jag köpte strumpor också. I samma färger.

Dagens exkursion









Var ute på en rask promenad med pappa och kameran i Skrylle idag. Helt underbart väder och ljus.

Nytt år



Igår hade vi årets sista Fonkmöte. Samlade ihop oss lite, fixade till hemsidan en del och lät idéerna inför nästa år flöda. För att se vad fasen det är vi sysslar med gå in på vår sida och götta dig i lite härlig info.

Så är det ett nytt år nu då. Jag kommer att spendera våren på Textillinjen på Önnestads Folkhögskola för att till sommaren packa väskan och förmodligen flytta till Malmö. Eftersom jag har en lägenhet kvar i Stockholm har jag inte helt bestämt hur jag ska göra. Kanske förflyttar jag mig tillbaka dit, saknar ju det som attan. Väntar på något slags tecken.

Jag tänker ha taditionella nyårslöften i år! Jag ska:

* Gå ner 4 kilo

Det är inte så att jag är tjock eller nåt men mina byxor passar inte längre. Kan bara använda ett par och det är för lite när man sitter och trycker på ett antal fler...

* Äta en frukt om dagen

För två år sedan åt jag fem frukter om dagen. Då tyckte jag det var gott, nu blir jag inte sugen. Därför har jag bestämt mig för att äta minst en frukt om dagen eftersom jag trots allt anser mig vara en sund människa.

* Ta körkort

Jag ska ta körkort. Har fixat tillstånd (eftersom mitt förra tillstånd har gått ut...) och har tillgång till min käre far som så snällt ställer upp som lärare till en något hopplös elev. Jag har i alla fall förstått att eftersom alla andra lyckas ta körkort borde jag också klara av det. Tycker till och med att det ska bli kul.

* Leva enkelt

Jag känner mer och mer en längtan till att leva så enkelt som möjligt. Jag ser inte längre någon tjusning i att tokshoppa på Gina, jag väljer inte heller det billigaste (och därmed sämsta) alternativet i mataffären osv. Jag köper mina kläder i second handbutiker eller satsar på kvalitet och betalar mer, jag väljer alltid ett ekologiskt alternativ i mataffären (om det finns) och väljer bort sådant som jag faktiskt inte behöver. Detta ska jag fortsätta med och hela tiden ta det ett steg längre. Jag tror att jag kommer bli en lyckligare och mer tillfredställd person genom denna livsstil.

Happ, det var väl det som jag lyckats få ut konkret. Känns bra. Gott nytt år!

RSS 2.0