Keramikkatt



Mina fina keramikfat som jag köpte på julmarknad för några veckor sen. Kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle ha så jag köpte båda.

Lotta Djossou Paris



Har örlat runt på mellandagsrea idag (jag vet, skulle inte köpa nå onödigt osv) och sprang på Lotta Djossous butik i Malmö. Kanske den vackraste butiken någonsin med en miljö i rostfärgat och slitet vitt. Och smyckena sen, hejsan vad fint. Allt gjort för hand med inspiration från naturen. Butiker finns i Malmö på Föreningsgatan (nära Triangeln) och i Paris. Kolla för allt i världen hennes hemsida.

Inspirationsdag



Idag roar jag mig med det lilla. Har införskaffat magasin som jag ska frossa i. Eller vad man nu gör.

Jag blev överlycklig när jag hittade Camino i den lilla pappershandeln i Veberöd och trodde att det var ett nytt magasin. Tur att man hänger med. Jag är i alla fall jätteglad över att jag har upptäckt det och bryr mig mindre om att jag inte vetat om det förrän nu.

Och

Jag fattar fortfarande inte varför man inte får lov att plocka saker på återvinningsstationer. Det är väl bara hur dumt som helst. Saker som fungerar och är i gott skick som bara kastas bort av folk som inte upptäckt Erikshjälpen/Röda korset/Myrorna än. Då är det väl bättre att någon tokig typ kommer och tar hand om lite fina saker och fortsätter att använda dem. Suck.

Julen 2009










Tygpaket



Var på Emmas och Victors bröllop förra sommaren och slog in paketet i tyger och gjorde en stor blomma på. Jag klädde även kortet i spets och satte en knapp med ögla. Annorlunda och vackert.

Vinterland



Vårt fina päronträd. Åh så vackert allt är. Hurra!

Min katt











Har tagit bilder på min fine lille kise som inte mår så bra för tillfället :( Jag tror att han är deppig eller nåt, han äter så lite och sover mest.

Nu ska jag basta och ha det riktigt fint. Sen ska jag på julkonsert med bl a Sofia Karlsson och Ale Möller, skitmysigt ska det bli. Nu är det juuuuul!

Jullov

Nu har jag jullov.

Ska blogga mer, har varit lite fattigt de sista dagarna. Ju.

Imorgon

Att-göra-lista. Imorgon

* Gå upp
* Brodera i  en timme och tjugo minuter
* Julpyssla med konstklassen
* Duka inför julfesten
* Gå på Amsterdam-möte
* Genrepa med kören
* Piffa
* Gå på julfest och leda kören

Allt händer imorgon

Färdigstädad



Jag sa att jag skulle städa. Jag städade. Det blev hemskt fint och rent. Plockade ner alla inspirationsbilder från väggen men lät små ledord stå kvar. Ska bli kul att fylla på med nytt material till våren.

Fick detta tyget av Britt-Mari med krämerna, hon ville att jag skulle göra något fint av det och det tänker jag göra. Jättehärligt och lite annorlunda mönster och tyg.

Julstädning



Idag: Julstädning.

Hoppas jag hittar något roligt i röran.

Strandhs blomsterskola





Hittade fina bilder från Strandhs Blomsterskolas julutställning förra året.

På ett golv i ett galleri





Har tillbringat dagen på ett golv i ett Galleri.

Ska snart dra till Veberöd och ta det jättelugnt och soooova. Ska bli toppen.

Jag har börjat sätta ihop lite smycken igen. Efter att ha jobbat i pärl- och smyckesbutik i ett halvår kan man vara smått trött på det hela. Så nu, ett och ett halvt år efter jag slutade känner jag att det är kul igen.

Lucia

Idag är jag stolt. Jag är glad och jag är trött.

Min älskade kör har nämligen gjort ett luciaframträdande som gjorde mig tårögd. Jag var så nervös att jag mådde illa, skulle nämligen spela piano till och jag är en klant när det gäller just detta instrument. Men det gick fint och nervositeten börjar sakta släppa.

Vilken urladdning.

Ikväll har vi vernissage, sen blir det hem till Idolfinalen. Heja Mariette (?)

Inställd

Morgondagen är inställd. Eller kanske inte morgondagen men Ladies Night är inställt, tjejkvällen om jag skulle stå på med mina kläder. Ajaj, jobbat hårt för att få ihop mer kläder. Låtit bli att skicka kläderna till Plezuro för detta. Synd.

Imorgon är det Luciatåg. Min kör är underbart duktig och jag blir så hemskt glad. Hurra!

Dagens redovisning i bilder











Avslutade höstens Färg och Formprojekt genom redovisning idag. Jag har jobbat med en form som är ful och färger som jag avskyr i kombination bara för att se om jag kan göra något jag gillar av det. Det har jag lyckats med, är riktigt nöjd. Jag älskar min lilla figur och funderar på att tatuera in den, som jag gjorde på My (bilden). Fast hon fick nöja sig med akrylfärg som dessutom flagnade av inom några timmar. Ingen vidare kvalitet.

Jag kan ju inte se riktigt normal ut på bild. Men men, det är väl bara att acceptera.

"Pappa vet du vad jag ska göra?"



Detta har jag sagt lite för många gånger denna helgen. Har haft så mycket idéer hela tiden, det är inte klokt. Eftersom jag har tillbringat helgen hos mina föräldrar så är det de som fått höra alla tankar och planer. Och givetvis tänker jag göra allt :) Det känns i alla fall hemskt bra att ha rörelse i huvudet.

Jag har bestämt mig för att ta körkort. Har förut varit helt övertygad om att det inte är något för mig men nuuu, nu är det dags. Det har bara kommit till mig. Får börja övningsköra först bara.


Full rulle





Senaste tillskotten. Inte tvillingar precis men ack så söta var och en för sig :) Jag älskar färgerna och färgkombinationerna i den översta kjolen, riktigt fult men ändå så snyggt.

Denna veckan blir det full rulle. Har redovisning i Färg och Formprojektet på onsdag (inte klar än), ska förbereda inför skolutställningen som vi ska ha i helgen och sy mer till tjejkvällen på Banken i Kristianstad (en klubb som heter så) där jag ska stå på fredagkväll. På torsdag ska jag på möte inför tjejkvällen plus att jag ska klippa mig. På fredag ska jag hinna med lite av vernissagen innan jag drar till Banken. På lördag ska jag vakta Galleriet. Jag ska dessutom ha två rep med kören i veckan + luciatåg på fredag morgon.

Så lite har jag ju att hitta på.

Fotografering Lilla Ateljén - NyponStina



























Fotograferade NyponStinas senaste skapelser i en av skolans ateljéer i november. Helena var modell och Maja skötte styling och assisterade. Fotograferade gjorde jag själv. Helena är skotok och kunde bidra med ett antal dojjor till de olika utstyrslarna. Hur bra som helst.

Dageeens.... outfit!



Hör upp! Här kommer NyponStinas första "Dagens Outfit" :) Jag ser en viss tjusning i att vara lite efter.

Klänning: NyponStina
Kavaj: HM
Hatt: Stina Grufstedt
Kängor: Scorett
Sjal: Hittad bland mammas grejer

Det är roligt att det står en kompost i bakgrunden.

Kära Kärrdal





Satt och läste DN vid frukosten idag och deppade ihop av längtan till Stockholm, Sollentuna och Kärrdal där jag fortfarande har min lägenhet. Förmodligen får Stockholm vänta ett tag till och jag får lämna vidare min lilla lya. Hemskt sorgligt men så får det bli. Alla dessa val, idéer och viljor att göra olika saker. Ibland skulle det vara skönt om någon annan bestämde till en.

Såhär vitt var Kärrdal förra vintern. I alla fall i några dagar.   

Det blir inte alltid som man tänkt sig







Har spenderat förmiddagen i snickeriet och byggt min snurra/skulptur eller vad det nu är för något. I eftermiddag har jag målat den i rött och blått, två färger som är otroligt fula tillsammans men väldigt spännande att jobba med. Just för att de är fula ihop. Kakelplattorna är också klara, blev riktigt bra. Använde bla kopparoxid som glasyr, det blir alltid väldigt fint.

Igår sydde jag en kjol. Kunde inte låta bli att skratta högt när den var klar. Den blev speciell. Och ganska ful. Tänkte att det kunde vara kul med tågtyget som jag hittade i lördags men nää, det blev inte bra. Men hemskt roligt i alla fall. Haha.

Storskjortan



Jag gör en storskjorta. Den heter i alla fall så i mönsterkonstruktionsboken. Har svårt för att inte göra som jag vill, är ju van vid att lösa allting på egen hand och efter eget huvud. Nu är jag ju här för att lära mig regler och det är ovant. Men kul. Sen kan man ju välja själv i slutändan vilket man vill göra. 

Just nu syr jag nästan bara i 80- och 90-talstyger, de är helt sjuka men så otroligt fina. Jag älskar dem.

RSS 2.0