Boktips



Eftersom jag fortfarande inte har internet till min egen dator blir det boktips istället för bilder från Stajl by Malmö. Eller tips och tips, jag har bara läst inledningen, men det är denna bok jag tänker läsa nu och den verkar ju bra än så länge :)

Idag har vi sysslat med vävnota och jag har kommit på att jag mår illa av matte, på riktigt.

Tillbaka

Då var jag tillbaka i Önnestad efter en ganska lugn och trevsam helg. Stajl by Malmö var bra, tog en del bilder och snackade runt lite. Hoppas på att få mitt internet imorgon så jag kan lägga upp lite fint.

Jag fick en turkos hatt av min mormor idag.

80-talet var fint det



Synd att jag bara levde knappt två år då. Jag hittade i alla fall denna finfina baddräkt på Erikshjälpen för ett tag sedan, den är ännu snyggare om man ser hela men mina lår fick inte komma med idag. I lördags fick jag användning för den och här är bilden. Den första bilden av mig i ett inlägg. Känns fint.
Idag har jag åter igen spenderat över två timmar på Erikshjälpen och hittat en jättehög med tyger för inga pengar alls. Eller jo, såklart, men inte mycket i alla fall. Det kommer att bli kjolar och klänningar och dessutom en och annna trasmatta. Jag går nämligen i skolan nu och ska lära mig väva. Ska bli skitkul men just nu känns det tokigt svårt. Det är ju en hel vetenskap.

Imorgon ska jag på Stajl by Malmö som håller designbazaar på St Knuts torg för femte året. Jag var med själv för två år sedan men imorgon blir det bara ett besök. Kolla in hemsidan, www.stajlbymalmo.com, för mer info.

Nu ska jag basta.

Telefontid

Efter att ha suttit i telefon i en timme har jag nu lyckats beställa mobilt bredband. Jag kommer alltså inte kunna koppla upp mig på min egen dator förrän någon gång i nästa vecka antar jag. Eftersom min blogg mestadels består av bilder blir det skitdåligt bloggande just nu.

Det finns i alla fall många finfina hus i Önnestad, jag ska försöka smygfotografera några stycken och lägga upp bilderna här sen. Mina drömmar om att få renovera ett gammalt hus väcks till liv igen. Helst ska det vara en separat ateljé på gården också. Hus på landet - Lägenhet i stan. Kan det bli bättre. Drömmar och mål - Samma sak.


Internetlös

Nu har jag flyttat till Önnestad och är för tillfället utan internet, förhoppningsvis får jag det imorgon. Känner mig helt totalt handikappad.

Utbildningen här verkar bra. Kommer att dokumentera en del under året. Här är typ helt öde och jätteskönt :) Jag ska sy så mycket jag bara kan och läsa goda böcker.

Hejs!

Ett konstaterande

Första dagen i Önnestad. Känns skitskumt men bra att jag ska vara där ett år. Det är helt annorlunda än på Modefabriken i Malmö, här kommer jag få lära mig det jag behöver. Hurra!

Ikväll blir det Emil Jensen på Malmöfestivalen.

Önnestad

Imorgon ska jag åka två timmar på morgonkvisten för att ta mig till Önnestad utanför Kristianstad. Jag kommer förmodligen kastas rakt in i undervisningen och jag hoppas innerligt att det blir bra. Men magkänslan säger att det är precis dit jag ska. Antagligen flyttar jag dit, till skolans internat, på söndag.

Att välja glädje



Jag lånade "Att välja glädje" på biblioteket på Malmö folkhögskola men hann bara läsa några sidor innan jag var tvungen att lämna tillbaka den. Eftersom jag inte ska gå där längre. Jag ska dock låna den på annat ställe för den verkar himla bra. Är nämligen snart klar med "Lyckan, kärleken och meningen med livet" av Elizabeth Gilbert.

Att flänga runt



Idag har jag ringt två andra folkhögskolor och lyckats få en plats på båda. Helt knäppt. Men valde till slut Önnestad folkhögskola utanför Kristianstad i Skåne. Eftersom jag kånkat ner all min skit hit så kändes det bäst. Dessutom har jag blivit rekommenderad skolan av Kamilla (www.sprudla.se) som gått där. Så imorgon åker jag till Modefabriken och slutar. Det var inte alls vad jag tänkt mig eftersom vi ska jobba i grupp och vara tio personer på två plagg. Upplägget känns dessutom oseriöst och det finns inga ramar. I Önnestad verkar det vara strukturerat och grundläggande, precis vad jag vill ha och behöver. Dessutom kan man spela badminton och musik där :) Ska bo på internat och hela grejen. Blir nog kul.

Det har varit en konstig och händelserik dag. Kan ju konstatera att allt händer alltid samtidigt för mig. Det var likadant sist.  Lägger upp en bild på min mammas finfina ryggsäck som jag tänkte försöka sno.

Tidigt en onsdagsmorgon







Klockan 06.30 gick jag upp, kokte mitt kaffe på spisen och tog en grov smörgås med ost. Det var gott och mysigt. Tog några bilder på vår underbara trädgård i den kyliga morgonen, det känns att hösten är på väg och det känns bra. Världens vackraste katt ligger helt utslagen efter en natt ute. Jag vill klappa honom och gosa in mig i hans päls men det går inte, någon bestämde att jag skulle bli allergisk för fyra år sen. Stor sorg.
Idag ska jag göra några ändringar ang framtida sysselsättning. Allting har inte rullat på för att uttycka det enkelt.
Suck.

Totalkaos



Såhär ser det ut i mitt musikrum för tillfället. Likadant ser det ut på golvet i ateljén. Jag fattar inte var allting kommer ifrån. Måste packa upp. Har haft min första skoldag på Modefabriken i Malmö, kändes bra och kommer nog ge mig en hel del. Kul om inte annat. 

Kom precis upp från mammas och pappas vedeldade bastu, otroligt härligt. Ska försöka hinna med att ligga på spikmattan och lyssna på min bibliotekslånade meditations-cd sen.

Skolstart

Jag har städat och flyttat i helgen. Så nu bor jag i Skåne igen.
Idag börjar skolan, känner mig som en sjuåring. Men det ska bli intressant att se hur detta året är upplagt, jag hoppas att det kommer ge mig det jag vill.
I två veckor kommer jag att pendla från mina föräldrars hem till Malmö, dvs ett morgonåk på drygt en timme. Men jag hänger inte läpp för det, tänkte läsa. Eller meditera. Måste gå till biblioteket och låna en meditations-cd också. Det blir bra.


Såhär glad...



... blev Lisa när hon fick den färdiga klänningen på sig idag. Hon blev jättenöjd och lycklig och jag blev glad för att hon blev glad och var så fin i den. Alla mådde bra och livet var underbart. 

Idag börjar jag packa och göra mig färdig för att lämna Stockholm. Resan blir på söndag men har en del att stå i så jag börjar idag.  Ska en snabbis in till stan och hämta kjolar på Plezuro också. Måste försöka få ihop lite nya nu till hösten.

Kalla fötter



Jag har fått kalla fötter. Läste precis ett brev, som jag tidigare missat, från ansvarig lärare på Malmö Modefabrik. Där står att vi mestadels kommer att jobba i grupp och ha olika uppgifter osv. Inte bra. Jag måste lära mig att LÄSA. Jag vill inte jobba i grupp, det gjorde jag på gymnasiet och det räcker. Jag vill lära mig mönsterkonstruktion och jobba i egna projekt som jag kan använda mig av när jag söker till Konstfack och Beckmans nästa år. Inget grupparbete.
Åhhh, vad jobbigt. Men det är säkert någon mening med detta ändå. Får väl hoppa av och satsa på företaget ifall det är helt tokfel. Eller ta det som en andlig resa. Jag har dessutom lite andra projekt som jag tänkte sätta igång nere i Skåne. Så det blir nog bra ändå. Men man kan ju bli helt kall.

Emmas klänning på bilden. Hon kommer och provar idag och den måste bli klar imorgon för sen ska jag packa och flytta. Jag kommer att jobba hela natten.

Jag tror att jag är nått



Lisas klänning är klar. Den försvinner från mig idag men jag tänkte försöka komma till Stockholm snart igen för att fotografera både Lisas och Emmas klänningar.

Spotify är som en ny leksak för mig. Idag har jag lyssnat en del på Emil Jensen, en man som har mycket klart för sig. Lyssnade på honom för två år sedan i Malmö och blev blåst av stolen. Någon vecka senare träffade jag på honom och var tvungen att berätta för honom hur bra jag tyckte han var. Det kändes fint för han blev väldans glad. Jag Tror Att Jag Är Nått är en av hans låtar som är både rolig och tänkvärd. Jag ska försöka se honom på Malmöfestivalen nästan fredag. Jag flyttar om fyra dagar.

Sundström och jag



Sista pyntet på Lisas klänning till tonerna av Stefan Sundström.

Snacka om skillnad på...





... lystern i tyget beroende på om man har blixt eller inte. Detta är vad jag har hunnit med idag + klippt ut delarna till kjolen. Det ljusare blå tyget är riktigt snyggt i färgen. 

Jag har kommit på att jag inte klarar mig utan Christer i P3. Lyssnar på radio om dagarna och kommer alltid på mig själv med att skratta högt åt detta underbart roliga program. Kommer aldrig kunna ha ett vanligt jobb där man inte får lyssna på radio.

Sista rycket



I helgen har jag varit ledig. Det har varit fint det.
Nu är det sista rycket innan jag flyttar hem till mamma och pappa i två veckor och därefter till Malmö. Ska börja på Emmas klänning idag. Gasen i botten.  

Lördag



Nu börjar det likna något! Men är fortfarande inte klar. Capen blev färdig igår, endast knappar som saknas. Håller på med dokorationen på halterneckbandet, ska bli fler blad och pärlor. Hemskt vad lång tid det faktiskt tar. Höll ändå på till 00.00 i natt.
 
Idag ska jag handla mat, laga mat och städa lägenheten. Jag har aldrig haft så mycket rosa och orange detaljer på golvet... trådar.  Om jag hinner ska jag slänga mig på gräset en stund för att få lite färg. Ikväll får jag nämligen gäster som ska fira att jag försvinner till Malmö :)

Vilken Donna





Jag har aldrig gillat Madonna. Jag växte upp under hennes konstiga period där hon gjorde märkliga låtar och bytte look titt som tätt. Så läste jag en kurs, Flärd & Film på Stockholms universitet, tidigt i våras och upptäckte henne på nytt. 1985 kom filmen Desperately Seeking Susan där storyn rör sig kring Susan som spelas av just Madonna. I denna film är hon helt underbar. Hon klär sig tokigt snyggt och jag vill vara Madonna. Hon är sedan dess min absolut största inspiration när det gäller kläder och stiiil. Hon spelar på Ullevi den 9:e augusti och jag kommer inte vara där.

Ännu en sista dag

Idag har jag jobbat sista dagen på Brothers & Sisters. Har blivit många sista dagar nu men jag har bara bjudit på tårta på en :) Har hunnit träffa fina människor på B & S, vi smider redan företagsplaner som går i klädväg...
Igår kväll blev jag riktigt osäker på överdelen till klänningen, fick ta till meditation för att kunna slappna av och sova. Det känns också helt ok att ha denna dagen som paus och komma igen med ny inspiration imorgon. Då ska klänningen bli klar. Garanterat.

Så var kjolen...



... färdig! Bara en knapp kvar :) Har sytt för hand typ hela dagen, märks i axlar och lama ben. Jag vet att det kan tyckas tjatigt med denna klänning/kjol+top men jag har faktiskt en mamma som gärna vill följa arbetet.

Har fortfarande inte bestämt om jag ska lägga ner för dagen. Tar nog några stygn till. För hand.

Älskade Kärrdal







Om 11 dagar flyttar jag från min älskade lya i Kärrdal. Jag trivs så bra att jag lyckats förhandla till mig att få komma tillbaka efter 1 år i Malmö. Det är tur för jag älskar mitt hem. Detta är bilder från förra våren och lägenheten är inte liiika fin nu för jag har möblerat om och det blev inge bra. Orka möblera om igen. Fast det blir kanske när jag flyttar ut. Eller flyttar in igen. Ajja. Det blir bra :)

Stort tack till Rawa som ger mig denna möjlighet. En ängel. Ängeln Rawa. Kul :)

Sidencarlson



Bild från flickr.com

Idag har jag varit på Sidencarlson på Drottninggatan och beställt klädda knappar till Lisas klänning. Kostade nästan 300 spänn. Ahaja. Kommer bli snyggt i alla fall.
Jag har klarat av ännu en dag på Brothers & Sisters. Jag trivs bra men vill ju helst av allt vara hemma och sy. Så nu ser jag verkligen fram emot morgondagen då jag tänkte bli klar med Lisas klänning, typ.
 

Jag ääälskar utmaningar!

Idag kom motgången. Eller UTMANINGEN som man säger i sitt CV att man ser en motgång som. Snacka om att ha sned bild av sig själv och hur man reagerar. Lisa var här och provade klänning och jag var tvungen att göra ändringar som krävde en del jobb. Och orsakade osäkerhet. Vet fortfarande inte om det är helt bra men nu får klänningen vila till onsdag.
Imorgon: 1 timmes cykling kl 7, sen jobba på Brothers & Sisters. Jag vill vara en hurtig typ, jag vill vara en hurtig typ, jag vill vara en hurtig typ.

Cirkustält kan du va själv



Kjolen börjar ta form. Mycket nålar och provisoriska lösningar men det bliiiir fint sen. Lovar.  

Dagens utgångsläge



Dagens utgångsläge ser vi här. Satt med detta tygstycke igår och jobbade in i minsta detalj. Idag ska jag göra veck i kjolen och sy fodret. Kanske börja med dekorationen som ska vara på ena axelbandet. Imorgon kommer Lisa för provning.

Åh vad det ska bli kul att gå på Modefabriken!

RSS 2.0