Ny doft



Så var vi där igen. Det jag använder, och verkligen har fastnat för, säljs inte längre. Och denna gången handlar det om något mycket viktigt, nämligen Parfym. Har sedan en tid tillbaka haft en doft från Armani som jag verkligen trivts med och den säljs som sagt inte längre. Så efter att ha varit på tre lägenhetsvisningar i Malmö idag sprang jag inom Kicks för att se om jag möjligtvis kunde hitta en ny doft.

Jag fastnade för denna, Chloé Eau de Parfum Intense. En pepprig och ganska tung doft som jag inte kan sluta sniffa på. En andra doft, som jag haft i bakhuvudet ett bra tag, är Versace Bright Crystal. Den är ganska mycket snällare i sin karaktär och även för plånboken. Men det är ju inte det som ska avgöra.

Ska sniffa lite till innan jag bestämmer mig.

Nyponstina.se



Min hemsida är, och har varit i ca två år, en enda röra. Eller snarare tvärtom, det finns nästan ingenting där. Jag har under dessa två år försökt hitta någon som vill köra en make over och jag har hittta tre. Kruxet är att det aldrig blir av. Sedan ett år tillbaka har jag denna blogg, som fnkar bra som ett komplement, men har man en hemsida ska man väl använda den tycker jag. Så nu letar jag aktivt igen. Någon?

Nu I Tveksamhetens Tid



Jag har sett henne på Guldknappengalan, jag har suttit och lyssnat på henne under modesamtal på Nordiska museet. Jag har sett henne i intervjuer i tv och jag är en trogen läsare av Damernas Värld. Och jag står fast vid min övertygelse, jag är ledsen men jag har inget förtroende för henne. Martina Bonnier. Jag vet inte vad det är men jag litar inte på henne och jag blir inte inspirerad av hennes sätt.

Kilade inom biblioteket idag för att se om det fanns några roliga böcker. Hittade just Martina Bonniers Fashionista och kände att det nu var dags att i alla fall bläddra i den. Så jag lånade den och ska nu snart öppna den för att se om min uppfattning möjligtvis kommer att ändras till det bättre.


Sticka sticka sticka

Jag har stickat hela dagen. Och kollat utbildningar, jobb och på Lost in Translation.

Utställning - Susanne Thusberg









Lägger upp lite bilder på några av mammas skulpturer som hon ställer ut på Veberöds bibliotek just nu. Hon använder bla keramik, tidningspapper, drivved och fjädrar. Alla skulpturerna är olika och har sina egna personligheter och namn. Jag är en stolt dotter.

Idag (redan) fick jag nog av skolan och åkte hem till mamma och pappa i Veberöd. Fick ingenting gjort i Önnestad och hade dessutom inget kaffe så jag blev helt slö i kroppen och hjärnan. Tog med garner till ett stickat halsband och ska förhoppningsvis få något gjort här istället. Nu när jag är hemma mitt i veckan tog jag chansen att hänga med mamma till keramiken. Gjorde små knoppar till skåp eller en byrå, blir nog mycket fint.

Bittes gardin 1



I november förra året träffade jag underbara Britt-Mari (hon med krämerna) och av henne fick jag en gardin. Denna gardin har varit med i lite olika skisser men nu kommer den ta formen av en klänning. Jag har börjat så smått idag men redan nu behöver jag göra ändringar i konstruktionen. Dockan som ska ha klänningen på utställningen är hemskt smal om midjan och även om jag ritat efter hennes mått blev det inte helt okej passform. Fixa imorgon.

Project Runway och gurkstavar



Mammas vernissage blev hemskt lyckad, kom mycket folk och utställningen var jättefin. Tog en del bilder med en bättre kamera så lägger upp lite mer nästa helg.

Idag tar jag det lugnt, ska snart kolla Project Runway och käka gurkstavar. Imorgon börjar jag med ett nytt projekt till utställningen.

Rörelsekroki



Idag har vi haft rörelsekroki. Ganska kul men otroligt uttröttande. Helt slut.

Åker till mina föräldrar och plockar lite material ikväll. Ska vara på skolan nästa vecka och jobba ifred eftersom det är sportlov (!) och behöver samla på mig lite. På lördag har mamma vernissage på Veberöd bibliotek och efter det åker jag tillbaka till Önnestad för att träffa vänner. Sen blir några intensiva dagar av arbete och det ska bli himla skönt.

Trevlig helg

Rosa klänning 3



Idag har vi haft öppet hus på skolan så det har inte blivit mycket gjort på klänningen. Har i alla fall flätat band och satt i kanten på ringningen. Gjorde små kanelbullar i slutet. Mycket nöjd.

Har glömt min boggs 1-årsdag :( Den 13:e februari 2009 startade jag tydligen haha. Jaja, grattis kan man ju säga lite i efterskott.




Rosa klänning 2



Har sytt en undre kjol idag. På båda kjollagren har jag låtit fodertyget bli längre för att sedan fästa upp det på utsidan. Kjolen får också fin volym då jag har rynkat fodret uppe vid linningen.

Imorgon börjar jag dekorera.


Rosa klänning 1





Jobbar på den här saken nu, en klänning till utställningen. Den är gjord av bla kökshanddukar, gardiner och påslakan. Tycker ju om att blanda så mycket som möjligt. Fäger, mönster, material osv. Den är långt ifrån klar men nu känns det i alla fall som en bra grund.




Inspirationsfrustration



Idag är jag helt snurrig. Funderar mycket över min utställning nu och jag får liksom inte till det. Känns som att jag har så mycket i mig men får inte ut det, inga konkreta verk ploppar upp och det jag ger mig på känner jag inte för. Och då blir det så taffligt och fel.

Så nu ska jag plöja magasin och hoppas på att det händer något i mitt huvud.

Fonkmöte Malmö



Igår hade vi Fonkmöte hos Julya i Malmö. I och med detta länkar jag till Fonk så kan du passa på att läsa vad som händer där.

Imorgon ska jag plocka fram lite låtar till kören och spela på mina åtta munspel.

Hej hopp

Screentryck - Fonk



Vadderat tryckbord med tidningspapper på för att inte kladda ner duken (som finns under).



Fonklogo på overheadfilm som läggs på ramens duk under tiden man belyser under UV-lampa.




Ramen när den är färdigbehandlad och klar att använda.



Lite resultat. I bakgrunden skymtar ett linne som jag sydde och tryckte på idag. Ska göra klart det imorgon.





Två tröjor med tryck på ryggen.



Mitt flipptyg som blev bra till slut. Var tveksam mycket länge.


Har tryckt Fonkloggor hela dagen och är hemskt nöjd. Blev några t-shirts till mig och mina kära Fonkkamrater plus lite lattjogrejer på vitt tyg. Skriver steg för steg under bilderna så man förstår lite hur det går till.

Inspirationsvägg




Så. Tillbaka från Stockholm - till verkligheten.

Satt en halv dag igår och klippte i tidningar och gjorde min vägg. Inte helt säker på vad jag vill med den men det får komma efter hand.

För tillfället har jag låtit papperskorsetten vila lite och ägnar istället tid åt en liten klänning av handdukar, lakan och gardiner. Håller också på med screentryck och ska göra t-shirts till Fonk. Känns som att jag kommer igång igen efter en tids lathet.. :)

Hallå Stockholm

Imorgon drar jag till Stockholm, blir förmodligen inga inlägg under helgen. Men nästa vecka kommer mer skojsamt.

Hej hopp

Papperskorsett 4



En liten detalj har tillkommit på korsetten idag, nämligen det lilla bandet i överkant. Det blev bra och jag bestämde mig för att stanna där för dagen eftersom det inte blev riktigt bra förrän detta kom på.

Jag spelar badminton som en galning nu för tiden och det är underbart. Ett litet problem är dock min tå som envisas med att slitas upp. Så nu är den omplåstrad och jag haltar lite mer än vad jag måste.

På fredag sticker jag till Stockholm för en snabb visit. Ska hälsa på min lägenhet som jag inte bor i och träffa min nya hyresgäst som faktiskt bor där. Ska också träffa några vänner och lämna kläder på Plezuro. Så på lördag kommer det äntligen finnas nytt från NyponStina i Stockholm!


Papperskorsett 3



Jag har pillat med min väv, ja. Hade dock haft svårt att slita mig från denna underbara sak som jag bara älskar att jobba på. Har satt ståltråd i både neder- och överkant och jobbar nu med detaljer.

Ikväll har vi haft vårt första Fonkmöte via Skype. Det funkade hemskt bra och jag är fascinerad över vad dagens teknik kan ge oss (jag vet, tantvarning). Det börjar hända saker med Fonk och vi tar snart ännu ett steg framåt, det våras för företag och större projekt.

Papperskorsett 2





Har jobbat vidare på min korsett idag, byggt på nedre delen och sytt mycket för hand. Det är ett ganska mjukt papper så det följer ganska bra men samtidigt är det skört. Mycket pill men kul är det. Sitter på bordet och jobbar för att komma i rätt höjd till dockan vilket också känns himla bra. Gillar den positionen.

Jag har även börjat på mitt projekt i Vävning B där jag ska väva tyget till en linnetröja. Just nu håller jag på att sätta upp väven och jag maskar ganska rejält, imorgon ska jag dock ta mig i kragen och få någonting gjort där.

RSS 2.0