Fotografering - Dramasalen






























Tog en evighet att lägga upp dessa bilder på bloggen eftersom min dator är heltrög. Men nu är det gjort och det känns skönt :)

Vem har egentligen bestämt att man inte får ha skuggor, mycket grejer eller suddiga bilder? Jag vill ha allt det och jag tänker fortsätta jobba med det även om man inte får. Vad tycker ni?



Försmak



Under dagen ska jag plocka ut bilder till utställningen och skriva ut dem på skolan. Hoppas innerligt att färgerna blir okej. Har inte sådär jättemycket tid på mig. Men det ska i alla fall bli sol på fredag.

Symässan - Njä





Till förra veckans söndagsnöje (dvs igår) hörde också ett besök på symässan i Malmö. Jag säger njaeä till den. Kostade på tok för mycket med tanke på vad som erbjöds inne på mässan. Det var ganska litet, för mycket pärlor för att vara symässa och inte så mycket som stack ut. Jag köpte dock lite pärlor (!), hittade stora glaskulor som var lite annorlunda än allt annat smått och icke-gott. Tre rör med knappar för 50 spänn fick också följa med.

Ikväll har jag fotograferat kläderna till utställningen tillsammans med min modell Helena Cederwall och min make upare Maja Offenbartl. Vi är ett utmärkt team som dessutom ska bo ihop i Malmö till hösten. Blev en del roliga bilder, lägger upp lite här under morgondagen.

Café Smak och Tanke











Jag har hittat mitt ställe. Café Smak och Tanke ligger på Korsgatan på Värnhem i Malmö. Var på Textilkoll och tittade på Marie Wetterstrands utställning och stannade till för att fika. Först var det svårt att begripa om jag tyckte om det eller inte, en mycket speciell känsla infann sig när man kom in. Miljön var udda och det fanns ingen meny. Så fick vi reda på vad som fanns att käka och man kunde beställa efter egna önskemål, vi fick våra mackor och plötsligt hade vi suttit där ganska länge. Caféet växte hela tiden och när vi gick därifrån var jag helt övertygad om att detta kommer att vara mitt stammisställe när jag flyttar till Malmö. Katarina, som äger caféet, kändes genuin. Intresserad och engagerad i sina gäster. Man kände sig hemma och jag kommer att kunna sitta hela dagar där. Stort plus är det hembakade brödet.

Titta in på hennes hemsida www.smakochtanke.se

Skyltsöndag





Eller skyltlördag egentligen eftersom jag målade igår. Har en hemskt snäll pappa som letade fram träskivor och lite färgburkar hemma så jag kunde måla två skyltar som ska stå vid vägen på fredag och söndag när vi ställer ut.

Ikväll måste jag skicka presstext till tidningarna och inbjudningar till vänner och bekanta. Trots att jag är bra på att planera skjuter jag gärna upp vissa saker, t ex detta. Men bättre sent än inte alls.

Utställning - Glimmebodagården



Så är det väl på tiden att annonsera om utställningen på riktigt.

Vi ställer alltså ut på Glimmebodagården på långfredagen den 2/4 (10-16) och påskdagen den 4/4 (11-16).
Glimmebodagården ligger mellan Brösarp och Hörröd på Österlen, vi skyltar lite så man hittar dit.

Utställare är jag, Kajsa Stina Thusberg, som ställer ut textila verk i form av kläder. Tillsammans med mig ställer även min mor, Susanne Thusberg, ut sina skulpturer och små söta keramikburkar.

Alla är hemskt mycket välkomna!

Premiär: Vårskor



Nu på morgonen har jag änligen kommit till skott och målat mina skor. De blev helt fantastiska! Målade med vattenfast tuschpenna, superenkelt. Är helt övertygad om att allt blir roligare om det är udda eller asymetriskt så gjorde en med stora och en med små rutor.

Att ha Textilkoll



Bild från http://www.gunevamarie.blogspot.com


I helgen behöver jag göra en stor skylt till utställningen men plötsligt dyker det upp en hel del annat jag vill göra. Läste ikväll att Marie Wetterstrand ställer ut på Textilkoll i Malmö t.o.m den 26:e, dvs söndag. Ser riktigt fint ut på bilderna och jag måste bara dit. Samtidigt tänkte jag ta en sväng till symässan som pågår mellan fredag och söndag. Nu måste jag bara bestämma mig för när jag ska göra detta. Har en mor som gärna också vill följa med men som har fullt upp med sitt eget till utställningen. Jag längtar verkligen tills jag bor i Malmö så man kan kila på sånt här lite när man vill.

Jazzbrunchen med Prylf på Mejeriet imorgon hade inte heller varit helt fel.

Det kan aldrig bli för många kanelbullar





Så har jag gjort ännu fler kanelbullar på den rosa klänningen. Det är precis som att jag inte kan sluta, vill bara göra fler och fler. Men nu tror jag att det räcker på denna klänningen men funderar starkt på att göra en hel outfit av bara kanelbullar. Blir nog nästa projekt. 

Satte ihop mitt stickade halsband igår och konstaterade att det blev fruktansvärt. Men så blir det ibland. Inga fler försök till stickade halsband för min del. Två misslyckade räcker.

Snart åker jag till Veberöd för att ta en powerwalk, basta, ta en ansiktsmask och ha allmänt hemmaspa som avslutning på min tre veckor långa detoxperiod. Det har varit underbart och jag tänker absolut försöka hålla i dessa sunda vanor.

God helg

Hej 80-tal!



Igår och idag har jag jobbat på den här 80-taliga saken som jag faktiskt ska ha själv. Det syns inte riktigt på bilden men den har verkligen breda axlar och jättepuffiga ärmar. Helt underbart om man gillar 80 och det gör man givetvis. Tyget köpte jag för tio spänn på Erikshjälpen för ett tag sen, riktigt fint fynd må jag säga.

Bittes klänning 5



Bild på pärlbroderiet jag gjorde igår. Nu är den nästan klar.

Glömde

Neeeej. Har gjort en hel del fint idag men glömde fota. Nu orkar jag inte gå ner och göra det.

Har gjort pärlbroderier på Bittes klänning och börjat på en liten jacka till mig själv. Lovar lägga upp bilder imorgon.

Ekomodevisning - Mejeriet



















Visningen igår var himla fint organiserad och genomförd. Dessutom mycket folk och den bästa konferencier man kan tänka sig, Emil Jensen. En mycket klok man som man inte kan lyssna på för många gånger.

Kläderna var från bla Tjallamalla, Klotet (Lund), Humana second hand och Esposito (Lund).

Utställning - Strandhs Blomsterskola













Blev ett spontant åk till Strandhs blomsterskola i Oxie idag. De hade utställning av blomsterarrangemang tillsammas med konsthantverk. Otroligt vackert. Miljön är som alltid helt fantastisk, känns verkligen inte som att man är i Oxie... :) Skolan har även en årlig utställning till jul som jag dessvärre missade sist. Den är verkligen värd att besöka, letar man efter julstämning finns den där.

Tar med min kära mor till ekomodevisningen på Mejeriet ikväll. Är smått irriterad över att jag lämnade både digitala systemkameran och filmkameran i Önnestad över helgen. Så det får bli foto med liten digikamera istället.




Eko-tips!

Imorgon anordnar Fältbiologerna ekomodevisning på Mejeriet i Lund. Insläpp kl 18.30, fritt inträde.

Läs mer på Mejeriets hemsida.

Rosa klänning 4





Idag: Pysslat med detaljer på rosa klänningen, gjort två nya stora kanelbullar som döljer dragkedjan i ryggen. Jag har också fortsatt på den lilla hatten, kommer bli så fin! Ska göra en gul till mig själv.

Imorgon blir det Erikshjälpen, finns grejer där som gav mig fantastiska idéer (som givetvis inte poppade upp när jag var där senast utan nu för några dagar sedan). Hoppas hoppas de finns kvar.

Dessutom: Jag ska köra bil. Övnigsköra. Denna damen har nämligen inget körkort.

Dagen har-gjort + Bittes klänning 4









Har jobbat lite här och var idag. Sydde i knappar och och gjorde en dekoration på Bittes klänning. Lite pärlor på den så är den klar. Jag har flätat en liten hatt/hårdekoration som ska höra till den rosa klänningen, har bara gjort grunden men den kommer bli hemskt fin och rolig. Utöver detta har jag tryckt en T-shirt till min käre bror som fyller år imorgon. Jag hoppas innerligt att han inte läser bloggen ikväll, tror inte att han är en så väldigt flitig bloggläsare heller.

Imorgon åker jag till Veberöd och firar min bror, bastar och äter god mat. Tänkte sen sätta mig och fixa ihop en liten flyer och en affisch till utställningen. Börjar bli dags (har varit dags ett bra tag...hm).

Fotoprojektet 1



Fotoprojektet går ut på att göra en klänning som Barbie kan ha (eller ja, en liten i alla fall), fota den + mig själv och klippa in allt i en målning. Har valt Romantiken som tidsepok och hittat ett fint konstverk som passar bra som miljö. I denna miljö ska då jag stå med denna barbieklänning på mig. Ett projekt som inte känns väldans inspirerande för mig, speciellt inte eftersom den första klänningen jag gjorde blev fruktansvärd. Ikväll tog jag dock tag i det hela och gjorde en helt ny. Den blev superfin! Eller vad tycker ni?

Hej Effektivitet!



Ja, det är sant. Jag har blivit effektiv igen. Eller har i alla fall varit det idag. Betade av två grejer på att-göra-trots-att-det-är-skittråkigt-listan och är dunderstolt över detta. Dessutom har jag kommit en bra bit på ett par shorts, till mig själv, i fuskmocka. Blev konstigt ljus på bilden men ska lägga upp en ny när de är klara.

Sticka sticka maskar



Vet inte hur många sådana här maskar jag har stickat men de ska i alla fall bilda ett halsband till slut. Hittade garner i sköna pasteller för ett tag sedan men det fanns bara ett nystan av varje. Så får nu se hur detta artar sig, tanken är att sätta ihop dem som länkar i en kedja.

Jag har detoxat i en vecka nu och idag känner jag mig äntligen pigg och fylld med energi. Eller fylld och fylld, mer energi än vanligt. Ganska mycket mer. Känns som att jag kan tänka lite klart igen. Heja Detox (funkar om man tror på det).


Sopstationen Malmö



Bild från sopstationen.com


Sverige! är ett mycket trevligt program (sa tanten som satt med väskan i knät, dvs Jag). De spelar in från Sopstationen i Malmö där de säljer prylar som folk lämnar in istället för att kasta. Ett ställe som ser helt fantastiskt ut och jag har inte varit där vilket är jättekonstigt. Får ta mig i kragen. Idag har jag dessutom funderat intensivt över att öppna en butik i Malmö. Second hand och NyponStina, lite workshops och allmänt häng. Vad tror ni om det?

Godisgolv





Så trevligt att stiga in i min väns nya lägenhet. Åh vilket golv! Färgerna påminner mig om Funky-boken jag lånade på biblioteket för några veckor sedan. Rött och orange har aldrig riktigt varit mina färger, varken i inredning eller kläder, men i denna färgkombinationen blir det bra. Rosa funkar fint med de flesta fäger skulle jag säga.

Bittes klänning 3





Har kämpat med denna klänning idag, gjort knäppningen i ryggen. Det är som små blad som går omlott och som ska knäppas med knappar. Är lite svårt att se på bilderna men jag hoppas man kan ana någonting åt det hållet i alla fall. Ett attans pill men fint blir det. Har sytt fruktansvärt mycket för hand idag, känns lite lyxigt men gör mest ont i nacken eftersom jag sitter som en påse nötter när jag syr. Klänningen är inte klar men jag har en botten i alla fall och det är jag hemskt glad över.

Utställning Glimmebodagården - Lokalen









I fredags var vi och kollade på utställningslokalen på Glimmebodagården i Brösarps backar. Jag och mamma kommer att ställa ut i ett eget litet hus som just nu används som lager (därav plastbackar och annat). Men se ändå vilket rum! Härligare kan det ju inte bli. Jag fastnade speciellt för de små olika fönstren. Kommer bli hur fint som helt.

Har varit på möte på Barbacka idag och fått lite mer koll på hur Design/Form/Textil-kursen kommer att vara upplagd. Ska bli jätteroligt att få lov att inspirera och sätta igång idéer hos andra. Det är ju lite det jag försöker göra med min blogg också :)

Hann inte ta några bilder på Bittes klänning men har kommit en liten bit längre idag. Ska jobba på den hela dagen imorgon. Har en skojig knäppning baktill som kommer bli bra.

Detox och Jag



Jaha, så har första dagen med Detox gjort sitt. Känns helt okej att avstå kaffe (och annat onyttigt som inte ska nämnas vid namn eftersom jag vill vara en god förebild). Vad som inte känns okej är att jag håller på att bli sjuk, gör attans ont i helsen och är helt slut. Så jag tänker faktiskt krypa ner i sängen nu, läsa en bra stund och sen sova. Har mycket att göra till utställningen + en del i skolan. Ska verkligen försöka få någonting gjort imorgon. Har som mål att komma vidare på Bittes klänning så jag har grunderna till alla de tre outfits jag ska ställa ut. Men får helt enkelt se hur jag mår.

Ingen vidare start på utrensningskuren.

Bittes klänning 2





Jag fortsatte på Bittes klänning i fredags. Gjorde mönsterändringar och sydde foder. Tyckte det var kul att ha ett rutigt foder som ändå plockar upp alla färgerna som finns i själva klänningstyget.

Imorgon börjar jag på min detox-kur. Tre veckor - Stenhårt.


Kulturlägret Barbacka



Hurra! Jag ska vara kursledare för Design/form/textilkursen på Kulturlägret på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad i sommar. Har varit lite diskussioner under veckan och det var osäkert om kursen skulle bli av. Så idag blev jag erbjuden att vara kursledare och det känns toppen! Börjar genast fila på idéer, vi kommer ha fokus på recycling så det blir många roliga material att jobba med.

Ett stort Tack till Britt-Mari som rekommenderade mig :D

Åter igen, Hurra!

Utbildningsmässa på Yllan

Jag är så trött att jag inte ens orkar lägga upp en bild.

Har varit på utbildningsmässan i Kristianstad idag, hittade 1 utbildning som verkar intressant. TEKO - nåt danskt som jag ärligt talat bara förstod hälften av efter att jag slängt en öga (+ djup bekymmersrynka) på hemsidan. Får undersöka det närmre en annan dag då det finns mer energi i min arma kropp.


Läckra Lakan



Nä usch, vilken rubrik. Men var tvungen ändå.

Efter ett stenhårt badmintonpass (på typ två timmar) okade jag nätt och jämnt rita ut mönstren till de linnen som jag ska sy i detta tyget. Tyget är helt underbart och just nu i formen av ett påslakan. Det blir fyra linnen i två storlekar som jag ska skicka till Tjallamalla. Har för tillfället tusen olika projekt igång (som ni märker) men ska faktiskt försöka avsluta några snart. Blir så rörigt annars.


Vårvinterkjol





Fick en beställning från Plezuro i helgen, en tjej som ville ha en annan storlek av en kjol jag lämnade i butiken för några veckor sedan. Trodde inte jag hade tyg kvar men efter noggrannare undersökning av tygskåpet insåg jag att jag hade det (Förlåt Maja som ville ha en sådan kjol för ett tag sen och jag sa att det inte fanns tyg kvar).

Gillar detta tyget starkt. En bomullsflanell i våriga färger som passa utmärkt nu när snön börjar töa (i Skåne är det faktiskt så) och man får vårvibbar. Denna kjolen är dessutom fodrad så den värmer lite extra då det trots allt fortfarande är kallt som attan.

Teknik - hjälp...



Saken i förgrunden fungerar (!) medan den i bakgrunden håller på att ge upp. Min lilla filmkamera är jag hemskt glad för och den kommer framför allt användas i Fonk-projekt framöver. Min dator är en historia för sig, förmodligen är det jag som har gjort något fel. Trögare pryl får man leta efter. Det är synd för den är bara 2,5 år gammal och det är för tidigt för att kasta in handduken tycker jag.

RSS 2.0