Jag syr!



Så har Lisas överdel tagit ett första steg på livets stig. Fortfarande mycket kvar men jag har hunnit med basen och fodret idag. Det bästa är att det är så kul att jag har svårt att sluta. Det har tagit emot lite att börja eftersom det är en ganska stor utmaning för mig men nu känns det bara bra. Skööönt. Ska jobba med klänningen hela helgen. Imorgon blir det dock en avstickare till Pride-paraden, det är väl okej?

Fredagsmorgon



Idag ska jag börja med Lisas och Emmas klänningar! På allvar alltså. Har alltid trott att jag är en sådan som får saker gjorda, aldrig skjuter upp och som aldrig tänker att "jag kan gör det sen"... MEN! Jag är en sådan. Har två veckor på mig nu. Och då är det inte alla dagar utan jag ska jobba lite på Sisters också. Hjälp. Jag kan om jag vill, jag kan om jag vill, jag kan...

Igår fyndade jag på rean på Sisters, köpte nämligen dessa supersnygga byxor med trevligt benslut. Skulle kunna ha varit jag. Nu är det inte jag så jag fick istället köpa byxorna och använda dem.

Skummade igenom bloggen och hittade, till min stora fasa, massa missade bokstäver osv. Ändrade fort som f*n och låtsades att det aldrig hade hänt. Aldrig.

Konstrundan - Carolina Gynning







Under påsken 2009 ställde Carolina Gynning ut sina tavlor på Ystad Saltsjöbad. Jag var där och tittade och tyckte faktiskt om hennes tavlor. Här kommer några bilder jag tog.

Jag är trött

Var tog tiden vägen?

Idag: Sista dagen hos Kicki Norman
Imorgon: Jobba på Brothers & Sisters
Fredag: Sy som en galning på klänningarna

Har insett att jag har väldigt, väldigt lite tid.

Modelycka



I den lägenheten som mina föräldrar bodde i när de var i Stockholm fanns massor med gamla och nya modemagasin. Snacka om lycka. Speciellt nu när jag är som en svamp när det gäller inspiration. Kul också att sitta och bläddra i Elle från 1999 som i och för sig bara är tio år gammal men ändå bjöd på lite nostalgi.
Näst sista dagen hos Kicki Norman idag, lite sturligt så jag har apmycket kvar att göra imorgon.

I see your true colors shining through

Idag var en sådan dag när benen gick sakta. Du vet som när man springer i en dröm och inte kommer någonstans. Jag tror att det tog dubbelt så lång tid som det brukar att gå till bussen.
Ikväll var vi på invigningen av Pride. Jag har sett många snygga människor. Jag samlar inspiration nu, det är fint.

Det finns fler...





I källaren på Liljevalchs ställde elever från hantverksprogrammet på S:t Eriksgymnasiet ut textila verk gjorda av material från IKEA-produkter. Det var varierande kvalitet men den vita bröllopsklänningen och klänningen som jag tror är gjord av ett påslakan var jättefint gjorda. Man blir medveten om hur många duktiga kreatörer det finns och jag känner mig väldigt glad över att jag fick komma in på Malmö modefabrik.

Idéer i takväg







IKEA-utställningen på Liljevalchs levde verkligen upp till förväntningarna. Det var snyggt arrangerat och rummen var som stora helheter inredda i olika stilar och årtionden. Man kan ju inte heller hjälpa att det är himla kul när man ser sitt gamla påslakan på väggen eller ett gammalt tyg med mönster i 10-gruppens design. I sista rummet fanns en lekhörna som var totalstökig, men i taket hände fina lampor som barnen antagligen gjort. Jag, som aldrig blir vuxen, fick idéer. Det som tilltalade mig mest i utställningen var installationerna som var skapade i taket. Jag måste göra något i takväg snart.
 

IKEA på Liljevalchs



Idag blir det ett besök på IKEA-utställningen på Liljevalchs. Den håller på till den 30 augusti så den som vill besöka konsthallen under utställningen har lite tid på sig.

Härligt med en ledig lördag :)

Singel



Så var jag hemma efter ännu en dag som assistent och därefter matgäst hos mina föräldrar. Har post att öppna, disk att diska, mail att skriva och en kropp som egentligen behöver träna. Jag tar en frukt (till höger i bild) och visar mina senaste örhängen. Tre singlar, dvs att de ska bäras ett och ett, som redan är favoriter. Idag hade jag korset och av någon anledning blir jag påmind om min nyfunna andlighet när jag bär det. Underbart. Vinöppnaren har ju sina dagar också :)

Assistent i Korsett



Var första dagen hos Kicki Norman idag. Kicki är på semester så det är jag och Linnea, Kickis assistent, som är där. Så jag är därmed assistent till assistenten vilket jag tycker är ganska skojsamt. Känns bra att göra lite sådana saker, erfarenheter är alltid bra. "Det du har lärt dig kan ingen ta ifrån dig" som min mormor brukar säga.
Lägger upp en bild på en korsett från Of Corset Is, min vän Jessicas shop på nätet. När jag blir rik (käre gode Gud, låt det ske) ska jag införskaffa mig en sådan. Är svag för just denna men det kan bli en annan. Kika in på sidan, www.ofcorsetis.com, och njut. Har planer på att skaffa en peruk också. Provade några igår och kom fram till att afro var bäst, av de jag provade. Vilket var tre. Vill egentligen ha en röd så jag får leta vidare.
Ikväll blir det en sväng till Debaser och sen sömn inför andra dagen som andra-assistent :)

Ledigt



Denna veckan är min familj uppe i Stockholm och hälsar på. Alla utom min lille kise Spikey. Jag saknar honom mycket men kommer att träffa honom oftare nu när jag flyttar ner till Malmö.
Igår hade jag kund hemma för en sista provning innan jag kan börja på klänningarna på riktigt. Det blir bra.
Imorgon börjar en veckas assistentjobb hos journalisten Kicki Norman. Försöker hinna med så mycket som möjligt innan jag sticker. Blandade känslor kring denna flytt. Nu ska jag ha en ledig dag tillsammans med min familj :)

Stressigt värre

Jag bloggar tokdåligt. Anledning: Apmycket att göra och för lite tid. Finns inge kul att skriva om, jag jobbar i två butiker i princip samtidigt och har inte kunnat sy någonting de senaste dagarna. På måndag kommer Lisa och gör en första provning av klänning. Ska sy hela dagen. Lovar att mer kul kommer.

Kaos... Hjälp

Nu är det lite småstressigt. Allting händer självklart samtidigt och från att inte ha haft speciellt mycket att göra har det hela nu utvecklats till kaos. Ikväll skulle jag egentligen haft kundbesök och sytt en provtopp + kjol under dagen, nu ringde de från JC och vill att jag ska jobba. Klart att jag vill jobba, det står nämligen "Fattig konstnär" i pannan på mig.
Imorgon ska jag träffa Kicki Norman för introduktion till en veckas assistentjobb hos henne. Till helgen ska jag jobba på JC igen och nästa vecka är fullspäckad med assistentjobb + att min familj kommer hit. Därefter kommer jag att ha ca två veckor på mig att sy klart de två klänningarna (dvs inte mycket) för sen flyttar jag TILL MALMÖ. För jag har kommit in på Modefabriken efter lite ifrågasättande och småbråk :) Så nu ska jag flytta. Det leder också till att jag måste tacka nej till jobb på Sisters och säga upp lägenheten min :(

Aningen snurrigt detta. Jag hade ont i huvudet hela dagen igår.

Tygkavalkad



Ikväll har Emma och Lisa varit här och planerat, skissat och provat inför klänningsprojektet. Jag har fått de underbara tygerna och kan knappt vänta på att få börja! Jag har ju världens bästa kunder som verkligen vill ha mina detaljer som faktiskt gör att klänningen blir just en NyponStina. De kommer bli sååå vackra! Både klänningarna och damerna :)

Imorgon kommer en överraskning som jag väljer att behålla för mig själv en stund till...

Inte idag men kanske imorgon





Blev inget kundbesök idag. Istället för bilder på tygerna (längtar) får man titta på min pelargon som lyckas överleva, och få nya blommor, trots den misär som råder i min lägenhet. För blommorna alltså, alla två. Jag tokmissköter verkligen mina blommor och likväl kämpar de för sin överlevnad. Mycket underligt.
När jag var i Skåne senast letade jag skräp i mina föräldrars förråd och garage. Det är som en loppmarknad, dvs skitkul. Hittade en gammal burk som jag hade när jag var liten. Den använde min käre far till skruvar. Jag tog tillbaka den och nu bor den hos mig igen (den lilla till höger i bild).
 
Imorgon blir det med all, nästan all, säkerhet kundbesök i Kärrdal och jag får tyger så jag kan börja på klänningarna. Nu ska det blir riktigt kul :)

Klänningsprojekt





Lämnade två kjolar på Plezuro idag, ganska gulliga. De skiljer sig lite i modellen från de andra två, i samma tyg, som finns på Tjallamalla. Sommartygerna fungerar ett tag till skulle jag tro, lite tidigt att börja med hösttygerna även om de börjar locka lite mer nu... 
Imorgon ska jag ha kunder här för provning av första utkast till överdel av klänning. Än så länge är det bara i provtyg så jag ska kunna göra ändringar innan jag sätter klorna i det riktiga tyget. På tal om det så får jag just dessa tyger imorgon, till båda klänningarna som jag ska sy. Den ena kommer att gå i två-tre nyanser av blått, den andra i rosa och orange. Båda demerna ska ha tillhörande cape. Det ska bli himla skojsamt det här. Blir mycket detaljer och förhoppningsvis riktiga konstverk av klänningarna. Måste fotografera lite snyggt tror jag... Jag gick förbi en butik med bröllopsklänningar idag, var tvungen att fånga lite inspiration och tog en bild. 

Ordet "Tyg", "Tyger" eller "Tygerna" har förekommit på tok för många gånger i detta inlägg för att mina gamla svensklärare ska kunna säga att det blev något bra av min talang för att skriva.
 

NyponStina på Tjallamalla



God nyhet! Hör upp! Var på Tjallamalla idag och visade kläder, de tog rubbet :) Så numera finns NyponStinas kläder på både Plezuro och Tjallamalla i Stockholm. Hurra!

Ljuvligt värre





Två kjolar, en mindre och en större, med knappar fram och avtagbara rosetter baktill. Ska landa på Plezuro imorgon tänkte jag.

REA



Det är rea på Ohlssons tyger på Sveavägen. Var där idag och köpte tyg för
49 kr/m, tråd för 10 kr/rullen och knappar för 1 kr/styck. Toppen! Imorgon kommer bilder på två kjolar som jag blir klar med just imorgon.

Påfyllning i ateljén



Jag fyndade som attan i Skåne denna gång. Det blev tungt på vägen hem men var värt vartenda tygstycke :)  Av dessa tyger blir det en del sommarkjolar till Plezuro men också lite nytt till hösten. Jag kan inte hjälpa min svaghet för 80- och 90-tal, den går inte att bota. Så fult och så snyggt samtidigt. Ska bli kul att se hur resultatet blir, när kjolarna är färdiga.

RSS 2.0