Städa - Packa - Städa - Packa



Dessa två sista veckor består i princip av två saker, Städa och Packa. Packa ner, packa upp, packa ner igen, städa, samla ihop, ställa iordning, städa lite till, packa igen. Hjälp. Trots att det är ordning man är i full gång att praktisera så känner jag mig helt vilsen i sopberget. Och sitter hellre här och bloggar istället för att göra vad jag ska. Så.... som vanligt ska jag nu försöka ta mig i kragen.

Utställning Wanås












Efter att ha ägnat förmiddagen åt konsthistoria och städning (suck) åkte vi till Wanås och tittade på utställningen i parken. Helt fantastiskt inspirerande, mycket på grund av en jätteduktig guide men självklart också konstverk som berörde. Att ha guidad visning på utställningar är underskattat, man får en helt annan bild av utställningen än om man går själv.

Imorgon hänger jag utställning på Galleri Avvika fram till tre, därefter väntar Siesta i Hässleholm. Inget bloggande på några dagar helt enkelt.

Hejs!

Måndagsmöte med företaget

Så var det måndag igen och jag lägger nu ut protokollet för dagens morgonmöte med företaget (dvs jag och jag själv).

Veckans planering:


* Sy klart sista plagget till skoluppgifterna

* Sätta upp en väv och väva med slipsar i den

* Sista uppträdandet med kören ska övas till

* Börja städa och packa ihop mina tillhörigheter i detta rum som snart ska lämnas (Mycket skönt)

* Fixa sovsäck, liggunderlag och tält till Siesta

* Planera klart och sätta upp utställningen med skolan

* Dansa på Siesta

* Se Sex and the city-filmen

* Ladda för Clapton som kommer stå framför mig i egen hög person på måndag kväll. Hurra!



Kan någon berätta hur man hittar energi för tillfället?

Linnetältet - Färdig







Så var mitt linnetält färdigt och tröjan blev faktiskt riktigt fin. Tyget har jag vävt av lin, tröjan är sedan sydd som ett T. Mycket enkelt men väldigt tjusigt måste jag säga. Den är dessutom likadan på båda sidor vilket innebär att man kan välja vilket man vill ha fram respektive bak.

Jag kommer bo i detta tält.

Linnetröjan - Jahapp



Hej mitt namn är Kajsa Stina Tältet Thusberg. Har idag tvättat mitt vävda tyg till linnetröjan jag nu försöker sy ihop. För tillfället ser den ut som ett tält. Behöver i och för sig ett tält till Siestafestivalen men det håller nog inte så tätt... Ska försöka bli klar imorgon förmiddag.

Raku - Förberedelser



Idag har vi gjort rakubränning och jag lukatar som en lägereld. På bilden mina två skålar innan glasering och bränning, fler bilder (och kanske en och annan film) kommer imorgon.

Kulturlägret - Förberedelser



Att klä sin egen lampskärm kommer att vara en del av Design/Form/Textilkursen på Barbacka i sommar. Jag hittade några stycken på Erikshjälpen igår, de är ganska fina som de är men det är själva stommen som vi kommer jobba med. Lite fina plastblommor och knappar fick också följa med i påsen.

I veckan ska jag:

* Sy en tröja av ett linnetyg som jag vävt

* Börja på väskor i bla canvastyg till Plezuro

* Sy kjolar

* Planera Kulturlägret

* Träffa min tatuerare

* Ha Fonkmöte

* mm (ojoj, vilket önsketänkande jag ligger inne med..)

Mer från Amsterdam











Heinekenbryggeriet i Amsterdam var hemskt trevligt, absolut värt pengarna (kan tyckas dyrt) och man fnissar en bra stund efter man kommit ut därifrån...

Gillar du öl så gå dit.


Amsterdam - Sista kvällen







Sista kvällen i Amsterdam var fantastisk. Hemskt fint ljus och god etiopisk mat hade vi ätit.

Idag har jag hittat massa kul till design/form/textilkursen på Barbacka i sommar. Plockade också på mig en megahög med tyger till mig själv. Mycket givande besök på Erikshjälpen.

Sussies nallar











Eftersom jag klantade mig igår och helt glömde att fotografera på Lunds konst- och designskolas utställning lägger jag istället upp några bilder från Önnestad Folkhögskolas utställning förra veckan. Värt att visa därifrån är Sussies underbara små nallar. Hur kan man vara så ful och samtidigt så himla söt? Jag gillar hennes grejer över huvud taget, hon har ganska skumma idéer och gör saker som inte liknar någon annans. Jag hoppas verkligen att hon kommer vidare med sin konst.

Utställningen i Lund var jättefin! Förmodligen därför jag glömde fotografera. De har öppet till och med den 17 maj 12-17 varje dag. Besök gärna :)

Projekt Rullgardina





Har i dagarna haft en uppgift i sann Project Runway-anda där vi skulle göra en cocktailklänning av annat material än vanligt tyg. För ett tag sedan adopterade jag vårt klassrums gamla rullgardiner men har inte riktigt vetat vad jag ska göra av dem. Så nu fick det bli en klänning. Roligt material att jobba med, man kan bygga så mycket former och överdriva vinklar. Jag är långt ifrån färdig men har i alla fall lyckats få ihop en bra grund.

Idag ska jag försöka komma iväg på LKDs vårvernissage i Lund, där min vän Johanna Stark ställer ut. Får mig ur se om jag kan ta mig ur latmaskträsket. 


Att sänka sin egen självkänsla



Jag har alltid inbillat mig att jag är en självsäker, relativt stark tjej som litar på att jag är bra. Jag har inga problem med att prata inför folk, jag är trygg i vem jag är och bjuder gärna på mig själv. Jag har ett gott självförtroende och i många stunder även en bra självkänsla.

Men så ibland når det ifatt, det som man känner och vet att man inte är speciellt bra på. Eller gör en nervös, osäker och liten. Det värsta är när det kommer utan förvarning, när man från ena sekunden till den andra förlorar sig själv totalt och står helt blottad. Många gånger finner man sig trots allt, lite knagligt men ändå, man klarar det.

Idag var en sådan dag då jag inte fann mig. På bara några sekunder föll jag, självförtroende och det jag kallat självkänsla bara rasade och kvar fanns ingenting som kunde hjälpa mig. Jag kom ingenstans och det blev bara värre.

Kvar i mig finns nu en känsla av skam. Jag skäms för att jag... ja vaddå?

Har jag gjort fel? Nej

Har jag sårat någon? Nej

Har jag gjort mig själv illa? Nej

Jag har helt enkelt bara träffat min största skräck och blivit så rädd att jag tappat fattningen. Och alla blir väl rädda ibland. Och ingenting kan egentligen hända.

Nu finns bara några saker kvar att göra. Först måste jag släppa dagens händelse, jag kan inte göra det ogjort och behöver inte ägna det en tanke. Som ett andra steg måste jag göra om, och göra rätt. Jag behöver inte vara briljant, men jag kan göra ett försök och det är ett steg i rätt riktning.

Hallå Bloggen!

Hej hej hej.

Jag har inte avlidit. Det är bara det att det inte funnit så hemskt mycket att blogga om + att jag varit slarvig.

NU tänkte jag ta mig i kragen och försöka få fram lite roliga inlägg, tiden har ju trots allt inte stått helt still.

* Jag har varit i Amsterdam, kommer en del fina bilder därifrån

* Jag har vävt en fin löpare

* Jag har vävt tyg till en linnetröja som inte är riktigt klar

* Jag har sytt en del kläder som jag visar inom kort

* Jag har varit på utställning på Galleri Avvika i Kristianstad

* Jag har varit på Barbacka och planerat för Design/Form/Textil-kursen jag ska hålla i sommar


Det blir helt enkelt lite sen rapportering denna vecka. Men jag är tillbaka i alla fall :)

RSS 2.0