Huvudbry

Jag tänkte att jag skulle låta bli att dricka kaffe i en vecka eller så. Ingen bra idé. Började sluta i måndags och har lidit av huvudvärk i två dagar nu. Kroppen har liksom blivit tung och jag har varit helt säker på att det är grissjukan som är på väg men Nej, det är bara abstinens. Tydligen. Jag dricker i alla fall kokt vatten 6 gånger om dagen och det känns bra.

Ingen som vet



Det är bara att erkänna, Damernas Värld ÄR en bra svensk tidning. DV Mode är därmed också bra. Varför? Vet inte. Det ger bara en otroligt bra känsla.

Hittills har jag inte druckit något kaffe alls idag. Bara varmt vatten, tre koppar och fler ska det bli. Nu är det balans som gäller. Trots detta saknar jag Stockholm och mitt liv där... En kluven själ.

Ikväll ska jag samla inspiration och läsa i min nya favoritbok om Ayurveda :)

Inspiration från Mandelmann











Idag har jag besökt Mandelmanns Trädgårdar för lite fin inspiration och god lunch. Trädgården har öppet till den 4 oktober, sen stänger de för säsongen. Kolla www.mandelmann.se för mer info.

Växter kan vara så fantastiska. Allting i trädgårdarna var stort, stora äpplen och ärtväxter, stora pumpor och squash. Färgerna var otroliga och jag försökte, trots väldigt kallt ljus, att fånga dem på bild.

Mer från bokmässan



Mina fynd från bokmässan. En bok som utgår från en gammal indisk lära som heter Ayurveda, en Yoga-dvd och lite meditation. Köpte även DV Mode för 25 spänn. 
Bokmässan var himla trevlig, nästa gång får det nog bli två dagar och lite seminarier.   

Bokmässan Göteborg












Varpa och förskeda

Idag har jag börjat på förberedelserna till min väv. Kommer att väva en rutig trasmatta som jag förhoppningsvis kan börja på nästa vecka. Det är ganska mycket jobb innan man kan sätta igång själva vävningen men förberedelserna är faktiskt också roliga och lärorika.

Imorgon blir det bok- och biblioteksmässan i Göteborg.


Jag är gjord av silkespapper



Idag har vi jobbat med självporträtt i silkespapper. Först med bara svart och vitt, därefter med fyra färger. De fyra färgerna var två nyanser vardera av två färger där den ena är komplementfärg till den andra, typ motsatsfärger. Jag valde rött och grönt. Det viktigaste var att hitta skuggor och skiftningar i ansiktet beroende på hur ljuset föll.

Paket!



Idag har jag fått paket. Det spelar ingen roll vad det är, det är alltid kul med paket. Dagens paket var från www.eleven.se och innehöll toner och ansiktscreme från Mario Badescu. Jag har bara ansiktstvätten sen innan och det ska bli intressant att testa de andra produkterna från samma märke. Hela paketet liksom.
De skickar alltid med små prover och därmed har jag nu fyra olika småflaskor med ansiktstvätt. Plus den stora flaskan. Räcker ju i evigheter.

Vad tycks om arrangemanget?? Både den gula burken och den blommiga urnan är fynd från Erikshjälpen. Jag måste vara en av deras största bidragsgivare med tanke på min konsumtion där. Idag har jag dessutom insett att jag måste dit i helgen igen för jag har inte tillräckligt med trasor till min trasmatta...

Några nystan och en rundsticka



Detta, plus några nystan till, ska bli en rundstickad halsduk. Hittade typ sju nystan på Erikshjälpen för 20 kr tillsammans. Har precis bestämt mig för att tycka om färgen som är någon variant av kamel eller lejon. Sand kanske.
Kommer bli fint. När jag väl börjar.

Fynd





Jag fyndade fint igår. Bla en kavaj, en hatt och en väska. Som vanligt för inga pengar. Hatten, skitfin från NK, sitter på sidan av huvudet och har en pälskant på insidan. Väldigt speciell och fin. Jag måste börja använda hatt igen. Min faster, Stina Grufstedt, är modist och verksam i Ystad. Ska kanske ta och beställa något av henne. http://www.kiy.se/stina.htm
Förra lördagen hittade jag den rutiga väskan som står i bakgrunden, den är utmärkt till min dator och kostade 25 spänn. Nästa lördag får jag nog pausa från Erikshjälpen för detta håller inte i längden. Det är en guldgruva. 

Emmas klänning










Hurra för att Emmas klänning passade perfekt. Hon var här kvart över tio igår kväll, kom direkt från Stockholm och bröllopet är idag. Så skönt att slippa göra ändringar i sista stund när klänningen är färdig. Emma verkade dessutom väldigt nöjd och hon var så fin i klänningen. Jag var lycklig resten av kvällen.

Snart dags för lördagsnöjet, basta :)

En påse mjöl



På Glimmebodagården odlar och maler damerna sitt eget råg- och vetemjöl. Ekologiskt, närodlat och fullkorn. 20 spänn påsen, påsar som dessutom är hemmagjorda. Skithäftigta damer som driver verksamheten, alla pensionerade och jobbar ideellt på Glimmebodagården. Dessa påsar gav jag till mamma som tycker om att baka. Ska bli spännande att smaka brödet sen.

Ikväll kommer Emma och provar (och förhoppningsvis hämtar) sin klänning. Jag hoppas hoppas att den passar bra och att hon blir nöjd. Sen blir det nya projekt. Ska göra nytt till Tjallamalla i både Stockholm och Malmö, nytt till Plezuro i Stockholm och tehuvor till Bönor och Blad i Dalby. Så nästa vecka drar jag igång hösten på riktigt.

Bland lintottar och tapeter








 

Idag har jag varit på linberedning på Glimmebodagården vid Brösarps backar. Vi har gått från nyryckt lin till att spinna garn som är färdigt att använda till vävning. Man fick prova på alla momenten och bereda sin egen lilla lintott. Det är väldigt kul att lära sig allt från grunden och man får ett helt annat perspektiv på sitt skapande och tankarna runt det.

Glimmebodagården är en 200 år gammal gård och den mesta inredningen är orginal. De vackra tapeterna sattes dit vid renoveringen i mitten på 1900-talet men är äldre än så. Jag älskar gamla hus och alla vackra detaljer som man kan hitta. Det var ett otroligt ljus idag och jag fick till riktigt bra bilder även fast jag bara hade digitalkameran.

 


Vitt stilleben del 2

Jaha, och sähär blev det. En lärorik övning.

Allt i stillebenet var i olika vita nyanser och vi jobbade mycket med kontraster och att förstärka de färger vi hittade i det vita. Vi arbetade även med skuggor, vinklar osv.


Vitt stilleben del 1

Målar vitt stilleben och det är inte helt enkelt. Men det är intressant. Och väldans ansträngande. Men kul.


Tofs



Emma har gjort en väska med en tofs. Jag älskar dessa gardintofsar och har själv två i min samling. Ska hänga många olika i min gardinstång i Stockholm. Väskan blev fin tyckte jag, enkel men snygg.


Fin i regn



På Stajl by Malmö visades också regnkläder men jag har faktiskt glömt bort vad märket hette. Det var en jättefin idé och de hade tagit fram snygga modeller men ajaj, det var slarvigt sytt och sömmarna var väldigt ojämna och fula. Tyvärr finns det en del halvtaskigt på denna typen av designmarknader, det är ju inte all oetablerad design som är bra design. Och framför allt är inte alla så skickliga i hantverket. Jag vill trots detta lägga upp bilderna för de gjorde en bra presentation och med regnkapporna i produktion kan det säkert bli toppen.


Mer från Ingrid...





Bilder från visningen på Stalj by Malmö. Även detta från Ingrids ateljé.

Ingrids Ateljé







För två veckor sedan var jag på Stajl by Malmö (www.stajlbymalmo.com), en designmarknad på St Knuts Torg. Jag fastnade bla för Ingrids ateljé som säljer tyger och garner, håller kurser, anordnar stickcafé och designar kläder under namnet Hageborg Design. Hennes kläder, väskor och hattar är helt underbart vackra och mycket är skapat av gamla textilier. Den vita kappan är förmodligen gjord av ett överkast.

Titta in på www.ingridsatelje.se

Hälsans dag



Den numera största grejen som händer i Veberöd, den by där mina föräldrar bor, är Hälsans Dag. Jag tror att typ hela Vebröds befolkning var där idag. Av någon anledning är det många som sysslar med hud- och kroppsvård här i krokarna och jag tog ca en kvart med varje hudvårdsperson för att hitta en fin ansiktscreme. Fick ett prov av Dermanords ansiktslotion som verkar bra. Hittade också en tjej som sålde Rosenserien som jag blivit rekommenderad men haft svårt för att hitta. Pratade med Christel som tyckte att ARTDECOs mineralfoundation var den bästa. Ska nog testa den nästa gång.

Jag har haft en jättetrevlig dag och träffat många människor från förr.

Nu ska jag basta och lyssna på Alphaville på kassettband.

Forever Young

Godmorgon



Det är lördag idag och jag är ledig. Här kommer en bild på klänningen till Emma, finns lite kvar att göra baktill men annars är den klar.
Igår hade jag ett hemskt givande möte med mina vänner i Fonk. Det är alltid väldigt inspirerande att träffas och kasta idéer till varandra och få och ge respons på varandras tankar. Jag berättar mer om Fonk senare.

Fredagsmys

 

Denna vackra morgon smög sig på under tiden jag satt på träningscykeln och tittade på Nyhetsmorgon. Jag var tvungen att springa ut och fotografera. Som man kan se är jag granne med en kyrkogård och jag har lovat mig själv att spendera mer tid just där. Jag tycker mycket om att titta på gravar, gamla bilder och vara i gamla hus. Jag undrar så vem personerna var, vem som bodde i huset och vad som hände. Lite läskigt men väldigt gynnande för fantasin.

Nu: Kroki


Skissa skissa skissa



Jag skissar på plagg att göra dels som skolarbeten, dels till arbetsprover. Det kommer bli en kappa i mönstrat, kraftigare bomullstyg med stickade och broderade detaljer. Jag filar också på en byxdress i rutigt och ljusblått.

Imorgon har vi kroki, därefter drar jag på möte med Fonk i Malmö och sen till mina föräldrar för att ha helg. 

Det blir bra det 

 


Volang



Den här volangen satt jag med hela kvällen igår. La också ner massa tid på en stor dekoration som ska sitta bak på klänningen. Den var kämpig redan från början och blev liksom inte bättre ju längre jag höll på heller. Så till slut kom jag fram till att jag borde ha skissat först. Och nu ska jag göra om.
Sent på kvällen fick jag ett sms från Emma som ska ha klänningen. Den ska inte vara klar förrän nästa fredag vilket gjorde mig lugn. Jag är ju inte färdig och visste inte om det var denna eller nästa helg hon skulle på bröllop.

Idag ska jag skriva 20 brev.

Oj

Vad sent det blev.

Nu orkar jag inte skriva något.


Inspiration - Höst






Idag har jag gjort en inspirationsvägg vid min arbetsplats. Blev inte världens bästa fotografier men jag är väldigt nöjd med väggen. Jobbade mycket med att plocka ut färger jag hittade i bilderna, det blev oväntade kombinationer som jag kanske aldrig hade satt ihop annars. Känns kul att hitta nya vägar i mitt skapande.

Stockholmsmys





Nu börjar livet. Jag har fått mitt bredband.

Jag har tillbringat helgen i Stockholm, träffat vänner och haft det bra. Och hämtat mitt bredband.
Min vän Josefine bor numera i en gammal villa som är helt fantastisk, skitstökig och full av massa roliga grejer. Lampan i köket var en favorit sålänge den inte var tänd, inge kul ljus precis. Men den gjorde sig bra på bild. Hemma hos Johan hittade jag en fin pall som han "klätt" själv med golv som blev över från när han gjorde vid sitt gamla kök. Jättefin. Hos Johan blev det också två picknickar på golvet, här kommer bild på en som var väldigt god och mysig. Till dansk film.

Nu är jag tillbaka i Önnestad, gick upp 05.10 imorse för att ta tåget från huvudstaden. Med andra ord är jag så trött att jag lyckades somna framför reprisen av Project Runway i eftermiddags.


Trött



Ibland blir jag bara så trött på mig själv. Speciellt nu på sista tiden.
Jag tänker inte.
Vaddå att man inte får lägga in bilder på skolans dator, man kan ju redigera bilderna i skolans dator och lägga upp dem på bloggen utan att spara dem på datorn. Jag känner mig dum. Så blir jag ledsen över att jag är så dum. Sen blir jag medveten om allt jag missat att lägga upp och att jag därmed har tappat mina 17 läsare om dagen och numera bara ligger på typ 3.

Här kommer i alla fall en bild på mina högar av trasor som jag stått och rivit ikväll. Det är gamla påslakan som ska bli en matta.

Jag är lite arg

Jag är lite arg.
Jag är lite arg för att jag har lagt ner timmar på att försöka få bredband till min dator.
Jag är lite arg för att inget funkar och för att den som till slut fick det att funka råkade ha fel för sig och inte informerade mig om detta när han kom på det.
Jag är lite arg för att jag suttit och väntat på mitt bredband i två veckor och för att Telenor nu, trots att jag skulle få det till Önnestad, har skickat det till STOCKHOLM.

Idioter.

Men jag kan bara vara lite arg för jag har det ganska bra.

Men trots att jag har det bra är jag faktiskt lite arg.

Trots allt.

TUR att jag ändå ska åka till Stockholm imorgon så jag kan hämta mitt bredband.


Färgcirkel

Okej, försök föreställa dig min färgcirkel som jag gjort idag.

Nä, just det. Det går inte för jag har ingen bild för jag har fortfarande inget internet.

Typiskt

Kan man leva...

... utan internet? Vet inte. Jag har fortfarande inget eget men använder ju skolans dator till att skriva meningslösa inlägg i väntan på bättre tider. Så helt utan har jag ju faktiskt inte varit.

Ikväll sitter jag i sysalen och kämpar med Emmas klänning. Känns skittråkigt för att vara ärlig, bara massa nålande och fållande. Det allra sista blir kul men just nu vill jag bara göra annat. Det är inte alltid kul att göra kläder, så det så.


RSS 2.0