Ballerina





Lägger upp bild, efter önskemål, på ballerinan som skymtade bakom självporträttet i förra inlägget. Det är skissen till denna vita kjol som Josefin fick bära mitt i kalla vintern för att jag var tvungen att fotografera. Det är så härligt när man lyckas få till ett plagg just så som man tänkt och skissat. Kjolen lyfte helt underbart och vi lyckades fånga det på bild.

Idag var det introduktion till kursen Mode, Makt och Män som jag tänkte fylla kommande tisdagkvällar med. En kurs på 7,5 poäng på modevetenskapliga institutionen på Stockholms universitet. Kan bli en bra fortsättning på Modevetenskapen som jag läste i höstas, även den på su. Rekommenderas varmt.

Ny inspiration!





I en lägenhet på 35 kvadratmeter har man inte så mycket plats till sina verk. Såhär ser min garderob ut för tillfället då jag försöker samla ihop teckningar till arbetsprov nr 2. Känns ganska mysigt faktiskt. Efter en veckas idétorka och brist på inspiration/motivation har jag idag kommit igång lite igen. Vet inte om det var vädret eller pressen på att jag måste vara klar om drygt en vecka som gjorde att jag hittade lusten. Eller så är det bara att acceptera att det är såhär det är att vara skapande individ. Upp och ner helt enkelt. 

Gjorde ett självporträtt. Blev fint men kanske inte så likt..? 

Att göra mode i trapphus - Bröllopsklänningen



Denna klänning gjorde jag till ett bröllop i somras. Den är tillverkad i uteslutande second handmaterial, bla en gammal gardin. Bilden är tagen i mitt trapphus och det är Josefin som bär klänningen.

Att göra mode i trapphus - Balklänningen





För en gång skull agerade jag själv modell eftersom klänningen är sydd efter min kropp och helt enkelt satt bäst på mig, en klänning jag bar på studentbalen i slutet av gymnasiet. Här höll Josefin i kameran och hennes vän Andreas har fixat med den fina redigeringen. Klänningen är stylad med en underkjol från Beyond Retro som ligger på Åsögatan i Stockholm. Den kostade runt 700 kr (har jag för mig) och finns i många olika färger. Jag köpte min för två år sedan men jag tror att de fortfrande finns kvar. Den är toppen om man vill festa till en klänning eller kjol och dessutom väääldigt rolig att dansa i.

Att göra mode i trapphus - Bilderna!






Här kommer de första bilderna från fotograferingen i trapphuset! Klänningen har en enkel A-linje och underbart tyg. Rött och rosa i kombo, funkar jättebra då tygerna har samma mönster och kvalitet. Maja, min modell och för tillfället också musa, passar utmärkt i klänningen! Nu har jag skickat in arbetsproverna till Konstfack (help) och jag ska börja på nya till Textilprogrammet på HDK Steneby i Dals Långed. Det kommer alltså att dyka upp lite nytt, trevligt material här framöver.

Korsettens återkomst



Jag tittade i min NyponStina-låda med plagg, väskor och smycken som inte sålts. Hittade roliga saker som jag nästan glömt bort att jag gjort, bla dessa korsetter som är tänkta att bäras utanpå en tröja eller klänning. Problemet med dessa är att jag inte brydde mig om att sy in skenor vilket självklart slog tillbaka med att det bubblade sig i snörningen baktill. Nu har jag gjort slag i sak och sytt in skenor i efterhand. Två stycken är gjorda hittills, får se om det finns energi till fler. Korsetten med rosor tänkte jag bära till svart fodralklänning och senapsgula strumpbyxor. Det blir fint.

RSS 2.0