Modevisning med Plezuro!



Ikväll kämpar jag med en kjol som förhoppningsvis får vara med på en visning i nästa vecka. Modevisningen äger rum på Restaurang Victoria i Kungsträdgården i Stockholm kl 21 på fredag den 6/3. Plezuro, en av butikerna där NyponStina säljs, kommer att bidra med ca 15 outfits och detta vackra tyg kommer förmodligen att synas på catwalken. Förutom Plezuro kommer bla Resteröds, Dunderdon och Dream and Awake att medverka. Imorgon lägger jag upp en bild på den färdiga kjolen men kom gärna och kika även på visningen på fredag!

Att göra mode i trapphus





Två vänner blev modeller. Fotograferingen av mina klänningar ägde rum i trapphuset och källaren. Lekplatsen fick vara med en stund innan det blev för kallt. Toaletten blev det mest abstrakta inslaget i bildserien. Den trevligaste upptäckten för dagen var 80-talstofsen mitt uppe på huvudet som funkade superbra på både Josefin och Maja. Bilder på klänningarna dyker upp så småningom efter viss redigering och annat pyssel.  

My New Jeans





Igår blev jag som så många gånger förr inspirerad av 80-talet och ville göra något i klädväg till mig själv. Hittade ett par gamla, ljusa jeans i garderoben som jag pysslat lite med idag. Sprättade bort båda bakfickorna och sydde på en ficka från ett par andra jeans på ena sidan. Jag hittade två ärmar från pappas gamla jeansjacka med motorcykelmärken på och gjorde en bakficka med det ena märket och placerade det andra framtill. Vips så hade jag ett par nya jeans som jag dessutom kan pynta lite efter hand som jag kommer över nya märken eller får nya idéer.
Har förövrigt haft journalistbesök idag, i April kan man köpa tidningen FRIDA och läsa om hur det är att vara ung företagare och designer.  

Tapettips



För tillfället jobbar jag på ett mönster som ska få pryda både tapet och tyg. Mönstret blir svart på rosa bakgrund men är tänkt att varieras i många olika färger. På Kreatima, på Sveavägen i Stockholm, hittade jag en hel korg med tapetprover för 5 kr arket. Jag köpte några stycken för att prova mig fram till vilken färg som var bäst till just detta mönster. Tapet är kul och kan användas till mycket. Tänkte t ex klä ryggen på mina tidningssamlare med en turkos tapet med sjögrässtruktur.
Mönstret som man skymtar på bilden kommer att läggas upp här när mina arbetsprover till Konstfack är inskickade. 

Försiktig start...



Gör premiär med lite spår i snö i rosa nyans. Har precis kämpat ihop en någorlunda representabel bloggsida för att kunna komma igång med mitt bloggande. Syftet är att ge en bild av hur det är att vara ung kreatör, företagare och göra-självare.

RSS 2.0