NyponStina på Meloa!



Anlände till Lund mitt i ett tio-sekunders-hagel. Hoppade in i denna butik, Meloa, på St Gråbrödesgatan och samtalade med Emilia som är en av tre ägare. I en stor påse hade jag tio tehuvor som jag visade och blev därmed av med fem. Resterande lämnades några timmar senare i Dalby på Bönor och Blad. Priset ligger på 299 kr.
www.meloa.se kan man kika in och läsa blogg och shoppa i webshop. Butiker finns i både Lund och Malmö.
NyponStina expanderar, hurra!

Tedags



Imorgon drar jag till Skåne för intervju på Modefabriken i Malmö, leverans av tehuvor till kaffe- och tebutiken Bönor och Blad + för att hälsa på familjen. Tio stycken tehuvor, varav fyra syns på bilden, får följa med till butiken som ligger i Dalby utanför Lund. Förhoppningsvis kommer de att finnas i flera butiker inom kort.

Försening i fabriken



Har en vecka och en lägenhet fylld med tehuvor :) Hade planerat att sy två om dagen och ligger 1 1/2 efter. Förutom det är jag väldigt nöjd, de blir väldigt fina.
Lägger upp en bild på en jeanskjol som jag gjorde för ett tag sedan. Den är sydd i jämnt tvättad denim med satinband på insidan av volangen i överkant. Guldknapparna är olika och hittade i "knappkorgar" i diverse second handaffärer. Kjolen blev något av ett experiment, dvs att små detaljer ska ändras till vidare produktion. Så jag har helt enkelt en fin jeanskjol i min garderob numera. Ibland händer det att även jag får bära NyponStina :)

Gulligt värre



Idag fick jag låna min grannes kamera så jag äntligen kunde fota lite grejs jag gjort. Först ut är dessa krukor som jag pyntade för några veckor sedan. I grunden är det vanliga terrakottakrukor som jag målat med disksvamp (ja, disksvamp) i antikrosa färg. Jag hittade fina bokmärken som jag satte mitt på och använde mormors gamla virkade spetsar som dekoration i överkant. Det blev väldigt gulligt men å andra sidan består hela mitt hem av gulliga och/eller rosa grejer.

Har bestämt mig för effektiv arbetsvecka. Jag ligger redan efter i planeringen så det blir till att jobba kväll ikväll. Med ett öga på Project Runway.

NyponStina på Plezuro



Nu finns NyponStina bara på Plezuro på Rörstrandsgatan 28 i Stockholm. Med andra ord finns det fler av mina plagg i butiken. Kika in på www.plezuro.se om ni inte har möjlighet att besöka butiken.

Bild: www.plezuro.se

En promenad i Gamla Stan









Utan kamera blir det inga nya bilder. Måste lämna in den någonstans.

Jag har haft en underbar förmiddag. Stockholm vaknade med strålande solsken och jag promenerade runt halva stan i drygt en timme för att hitta ett café med uteservering i solen. Hamnade till sist på Café Kladdkakan i Gamla Stan (ja, jag vet, de har ingen uteservering. dvs att jag misslyckades med mitt uppdrag). Med benen uppdragna satt jag i hörnet av den något fläckiga soffan och drack bryggkaffe, åt scones och tittade på människor med arbeten. Och utan. Jag satt så i en timme eller två och försökte läsa i min gigantiska mansmodebok men gick efter en stund över till att skriva Stockholmsdikter i sann Ulf Lundell- och Lasse Tennander-anda. När jag satt där fick jag minnesbilder från augusti förra året då vi fotograferade lite kläder i Gamla Stans gränder. Lägger upp fyra av fotografierna här, fler finns på www.ungdesign.se/nyponstina.

Jag ska bli en bättre bloggare.

Gammal skåpmat



Min kamera drogs till marken och envisas nu med att inte fungera. Så nu blir det gammalt på bloggen. Här kommer en bild från projektarbetet under gymnasiet, då jag började att sy kläder. Emma, med sitt röda hår, var jättevacker i denna ljusblå kreation. Bilden är tagen i universitetshuset i Lund, ni vet det på vars trappa studentsångarna sjunger in våren. Jättefin miljö att fotografera i. 

För tillfället håller jag på med en bröllopsklänning, målar krukor för privat bruk och jobbar på en jeanskjolsmodell som hittills har fått bra respons.  

RSS 2.0