En lördag som blev en söndag



Nella + blommor som jag plockade på väg till festen och gav i hejdå-present





Igår var det kalas för fantastiska Nella som ska försvinna ut i världen ett bra tag. Festligt värre och idag passade det finfint med Karls hemmagjorda (och något nyttigare) Fish and Chips i tillhållet i Lund. Jag fick stå för dukningen så jag gjorde jättestora strutar av tidningsark med rosa på. Det blev gott och vi blev mätta men gick och köpte glass ändå. Det blev en långsam promenad i en stilla och vacker stad.

Regn och rusk - Bra för arbetsmoralen







Någorlunda i alla fall. Denna sötnöt fick jag ihop igår och idag jobbar jag på en med mycket mycket tyg. Känns bra att jobba inne när det regnar ute.

Öppen verkstad blev...









...verkstad i alla fall. Det visade sig att vi bara skulle bli två under gårdagens öppna verkstad hos Linus i Malmö men det gjorde inget för vi fick tid att göra det vi skulle. Jag hade med mig filmisar och lite annat pyssel medan Linus jobbade på sin konstnärskarriär. Han har hittat sitt eget uttryck och framför allt det rätta ansiktsuttrycket (se bild nr 2) så han är en bra bit på väg. Under kvällen pratade vi mycket om velighet, rastlöshet och andra heter som jag inte vet vad de heter. Linus försökte lära mig ett och annat om fotografi och jag kommer inte ens ihåg namnet på det program jag skulle skaffa.

Vi kommer framöver att ha öppen verkstad en gång i månaden och jag ska verkligen försöka komma ner från Stockholm och vara med ibland i alla fall.

Festligheter



Kära vänner från året i Önnestad. Olivia och Patrik på Stortorget i Lund.



Helt andra vänner (dock inte sämre eller något sådant) från året i Önnestad, här i Folkets Park i Malmö under Möllevångsfestivalen förra veckan.






Hittade en kompis med fina skor. Ungefär i denna vevan drog jag på mig något halsontaktigt som gjorde att jag först fick låna dessa snyggisar till skor för att sen åka hem och feberfrossa.




Att folk dansade på gatorna gjorde mig lycklig i hjärtat, mer dans åt folket.



Himmel ca 10.02 i Stockholm. Hit flyttar jag åter i september och det känns fantastiskt och förfärligt. Splittrade själar har det inte lätt.

Stockholm

Nu åker jag till Stockholm några dagar och är osäker på hur mycket bloggande det kommer bli. Får helt enkelt ta igen det sen :)

Prickig liten blus





Jag syr en prickig liten blus, den blir fin faktiskt. En flaxig ärm på en sidan och ingen på andra. Funderar lite över kragen, vet inte hur det blir där. Får se vad tyget räcker till.

Ska ha den själv tänkte jag.

Läskig spegelbild



Åh herre gud vad fyndigt. Eller inte.

Hittade i alla fall en fin Coca Colagrej hos mina goda vänner igår, var tvungen att fota och råkade komma med på ett hörn. Eller mitt i bilden egentligen. Gillar den extra hårlocken i form av ett Coca Cola-C, placeringen var faktiskt bara en slump vilket gör det hela ännu lite trevligare.

Dolly Dolores & The Blue Flu











Såg av en slump att Dolly Dolores & The Blue Flu skulle spela på Volym i Malmö igår. Jag känner bara till Dolores lite smått från Idols audition förra året eller året innan(?) då hon stack ut en del med sin säregna stil. Så jag kilade dit och fick fota lite. Det svängde ordentligt trots hettan i den ganska lilla lokalen. Skön röst och fin sammansättning av musiker. Trevligt värre.

Dagens Meningslösa Inlägg



Nu är jag så trött att jag säckar ihop.

Godnatt

Fotofnatt - Detaljer









Dagens arbete (som pågår fortfarande) har fått vila i omgångar då jag fastnat vid annat. Kameran blev väldigt rolig, likaså att köra bil och leta efter en på blocket. Hittade en rosa men köpte inte.



Fina fina katt







Var på loppis i Janstorp. Hittade en fin spegel med fasettslipat glas...



...och en teburk som var rostig och inte så gammal men det gjorde inget



Gardintofsar och byrå - Även dessa fynd från gårdagens loppmarknad







Roligt med speglar





Mammas dammtrasa

Tatueringsgrubbel - Vilken färgkombo?











Som en sann konstnär har jag målat och målat de senaste dagarna. Kopierade upp tio kopior på min tatuering och plockade fram akvarellfärgerna för att få fram några förslag och nu känns det som att jag har lite att gå på i alla fall. Så här är de tre som känns bäst. Sen är ju inte jag någon tatuerare så skuggor och sånt har jag bara gjort lite på måfå.

Vad tycker ni? Alla åsikter välkomnas (förutom de som innehåller ord som ful eller liknande).


Jag är en maskin





Så känns det fast ändå inte. Äntligen jobbar jag på som attan igen, kjolar tillverkas fort fort fort men ändå med hjärta, hjärna och noggranna fingrar. Nalle Puh och Pongo har fått varsinn kjol i detta fantastiska tyg från typ 1991 eller nåt. I detta kjolprojektet jobbar jag med S, M och L som storlekar där det skiljer 10 cm i midjemått mellan varje storlek. Det som är fint med denna kjolmodell är att det endast är rätt midjemått som behövs för att kjolen ska passa.

Nu ska jag gå ut och sätta mig i trädgården och måla lite. Testar massa olika färger till min tatuering, har hittills gjort sex förslag och inget känns klockrent ännu. Men det är ganska fridfullt att sitta och måla så det gör inte så mycket.

Ännu en Lady...







Så var ännu en Lady-kjol klar. Hämtade min symaskin från service igår och passade på att plocka på mig knappar från fyndlådan, blev bland annat dessa gula. Det är fint att bryta av med knappar i annan färg tycker jag, det händer lite mer och ger dessutom fler möjligheter att matcha kjolen med andra plagg. Om man nu vill det.

Nu ska jag ut och starta lite i backe.

En dag på Bornholm



En kapad tumme upp i taxin på väg till hamnen i Ystad.



Promenadskorna på, kombinerade med randiga strumpor i sann nördanda.



Hittade lite fin rost i hamnen på Bornholm.



Fiskrökeriet doftade underbart av rökt fisk, torrt gräs och öl...



...så det fick bli en och annan sådan på vägen från Hasle till Rönne.



Hallå 1992!



Hittade en kompis på vägen, hon var för gammal och trött för att orka gå upp till sitt hus och dricka vatten. Stackars.



"Du har något svart på överläppen"





Massor massor av vackra rosor på Bornholm.



Glad i hågen på färjan till Ystad. Två minuter senare sover jag i den sköna (?) båtsoffan.





Sushi och rosé på krogen i Ystad - Fint det. Fin dag.


Nalle Puh och körsbärskjolen - Resultat







Nalle Puh-kjolen är färdig. En otroligt puffig modell med dubbla kjolar. Hade först tänkt mörkblåa, ganska stora knappar men ändrade mig till dessa röda och visst sätter de lite extra piff på det hela? Kom på att jag har alldeles för många inomhusbilder här på bloggen och tog därför provdockan under armen och bar ut i trädgården.

Idag har jag införskaffat en ny vän, Laminator är hans namn och han ska hjälpa mig att laminera filmisar. Så välkommen till NyponStinas verksamhet kära Laminator, vi kommer trivas fint ihop.

Loppistider





Nu på sommaren finns det otroligt många tillfällen att fynda. Förra helgen var jag på loppis i Harlösa och fyndade ett cymbalställ för 15 spänn + lite rostig skrot som jag tänkte göra något av (?) Nästa helg är det favvoloppisen i Janstorp, måste fila lite på vad jag kan tänkas behöva :) Loppisen är både lördag och söndag och börjar kl 13 båda dagarna. Första timmen har man möjlighet att gå runt och lägga bud på större grejer som möbler och sånt vilket gör att man har möjlighet att få det man verkligen vill ha. Försäljningen börjar nämligen inte förrän en timme senare.

Dessa skorna och byxorna hittade jag på Chique Second Hand på Davidshall i Malmö i torsdags. 100 respektive 200 kr, helt överkomligt tycker jag. Har nämligen slitit upp mina absolut snabbaste och skönaste orangea sneakers men vägrat sluta använda dem fram tills nu då jag hoppas kunna ersätta dem med dessa nya blå.

Nu åskar det och blixtrar och har sig och jag tänkte faktiskt kolla fotboll och ta en San Miguel.


Har ryggen full med bläck



Ja, det är sant. Jag har tatuerat ryggen. Även om bara konturerna är gjorda är jag så fantastiskt nöjd! Vackra vackra tatoo. "Vila i sig själv", av Jenny Ahlner, är namnet på det konstverk som jag hittat inspiration i. Tatueringen är dock helt annorlunda och skapad av min otroliga tatuerare Elin Lowén.

Jag klarade detta!

Nu är frågan: Färg eller black & grey?

Dags för Gaddning!



Åh Jisses jag ska tatuera mig imorgon. Fick för bara en stund sen ett mms med skissen och här är den. Jag blev väldigt överraskad, hade inte kunnat föreställa mig att den skulle se ut så. Men den är FANTASTISK. Det enda som ska justeras lite är ögonen och brynen, jag vill ha en något mjukare form. Håret kommer vara rött, blommorna i petroliumblått och resten i gråskala. Så otroligt taggad. Hurra!

Nalle Puh och körsbärskjolen





Åh idag har jag börjat på denna fantastiska kjol med massor av volanger och ett ursött tyg som jag hittat på Röda korset i Kristianstad. En tredje modell i kjolprojektet.

Är Kär - I Biblioteket



Jag har gjort en intressant upptäkt. Jag är kär i biblioteket. Varje gång jag har ett ärende i Veberöd (där jag är född och uppvuxen) kan jag inte låta bli att kila in på bibblan. Oftast lånar jag böcker inom dräkthistoria, mode, inredning osv men idag blev det faktiskt en annan hylla. Började nämligen med Yoga idag så en det fick bli en bok om det + en om auyrveda. Måste helt enkelt komma i balans nu. Om man skulle starta en hälsoblogg kanske?
Biblioteket är i alla fall en fin miljö att befinna sig i, jag kan gå hur länge som helst och samla på boktitlar och omslag. Tystnaden är nog det största, sen tror jag att det luktar speciellt också. Kanske.

Kvällspasset





Jag har jobbat kväll. Både bra och dåigt. Jag får oftast mycket gjort men blir otroligt trött mot slutet och irriterar mig mest. Försöker lära mig att sluta i tid.

Detta tyget hittade jag på loppis för några veckor sedan, det är helt fantastiskt fult och snyggt på samma gång. Det blir ett par byxor till mig själv för en gång skull.


Leth's Have Pink





Ladys kjol är färdig och blev en rosa karamell. Rosa är för övrigt en färg som brukar gå ganska snabbti butik, är själv svag för allt rosaskimrande.

Och för att fortsätta på det rosa spåret tipsade Bengt Frithiofsson imorse om rosévinet Leth's Have Pink. Jag har ingen aning om det är gott och det lär man ju inte få veta på ett tag eftersom den naturliga effekten av vintips i Nyhetsmorgon är att det står tomt på systemhyllan ett tag framöver. Jag ska i alla fall på damsammankomst ikväll och det kommer definitivt bli rosé.  


Knappkalas!





Skulle köpa tråd, hittade en låda med knappar. 10 kr/hand. Där stod jag i en halvtimme och plockade, betalade för tre händer när det snarare var fem. Fantastiskt!

Är knappar godis?


RSS 2.0