Lady & Gus



Efter en dag vid havet i Västra hamnen och en kall på stortorget i Lund började jag ikväll på två kjolar i detta rosa tyg. Till varje kjol kommer jag framöver hänga en liten filmis som också ger namn åt varje plagg. Här blir det Lady och Gus som sätter sin personliga touch på kjolarna.

Imorgon bär det av till Kristianstad för att träffa vänner och lämna tillbaka symaskiner till Önnestad Folkhögskola.

Dagens arbete i bilder









Idag har jag sytt första kjolen i nya projektet. Ett otroligt fint second handtyg och olika knappar, också utplockade i andrahandsbutiker. Färgen är himla fin till bruna ben men funkar även att använda på vinterhalvåret tycker jag. Innan den är riktigt klar behöver jag en laminatmaskin så får väl bli ett besök på Clas Ohlson snart.

Sommarens Gratisnöjen, Tips 1 - Lyssna på P3



Josefin, Julia och Ola från Morgonpasset sommar i P3.
Bild från www.sverigesradio.se

Något som är mycket aktuellt för mig, och säkert för många andra hårt slitande konstnärssjälar, är att ägna sig åt gratisnöjen i sommar. Därför tänker jag tipsa lite var och varannan dag om just härliga nöjen som inte kostar skjortan.

Dagens tips:

Lyssna på P3. Fantastisk underhållning under hela året men just under sommaren kan man lyssna till Morgonpasset sommar som är hemskt roligt. Dessutom kan man göra annat samtidigt, idag låg jag t ex i solen med handsfreen i örat. Radio är också utmärkt när man sitter i ateljén och jobbar, lagar mat eller är ute på power walk (för den hurtiga typen).

Heja P3.

Tips - Mobilficka av restgarner



När man letar garner i second handbutiker hittar man oftast enstaka nystan och sällan flera i samma kvalité och färg. Men ett garnnystan räcker faktiskt till en liten mobilficka, man kan dessutom kombinera olika färger ifall man lyckas hitta ungefär samma tjocklek på garn. En fin knapp och lite broderier kan sen sätta lite extra piff på fickan. Jag har använt något tjockare strumpstickor och stickat räta maskor, enkalst möjliga.

Dessa två gjorde jag som inspiration för kursdeltagarna under kulturlägret i Kristianstad.

Midsommar i Arild









Gårdagen spenderade jag med vänner i sköna Arild utanför Helsingborg i Skåne. Fantastiskt väder, helt otroligt god mat och fina vänner. Nu ska jag vila upp mig lite till måndag då jag börjar på nytt projekt.

Kulturlägret - Slut













Sista dagen på kulturlägret = Utställning. Tjejena har ställt ut allt de gjort under dessa två veckor och dessutom haft modevisning. Så nu är det slut och det har varit hemskt roligt.

Uppladdning - Tatuering



Bild från http://inkzine.se/lovingink/

Denna damen ska tatuera sig. Jag alltså. Här är ett av Elin Lowéns verk och visst är hon fantastisk? Jag har varit på konsultation och den 9:e juli är det dags. Vad det blir får ni se när den väl sitter på ryggen.

Titta in på Elins blogg, lovar att man blir inspirerad.  


Basar Under



Bild från Basar Under

Kikade in på Basar Unders sida och blev supersugen på att vara med till hösten när jag befinner mig i stan igen. Jag har inte så väldigt goda minnen av den här typen av basarer men denna känns genuin och välorganiserad. Kolla in sidan och besök gärna basaren i Skrapan i Stockholm till hösten.

Ny hemsida hos Plezuro



Bild från Plezuro.se

Plezuro har skaffat ny fin hemsida och webshop och firar detta genom att ge fri frakt och 10% på köpet t.o.m den 24 juni. Skriv in NEWSHOP när du beställer så ska rabatten komma med. Här kommer du till butiken.

Än så länge finns inget från NyponStina i webshopen men självklart kan man besöka butiken på Rörstrandsgatan 28 i Stockholm.

Kulturlägret i bilder









Så har en vecka av kulturlägret passerat och det har varit full rulle. Jätteduktiga tjejer med idéer i överflöd. Här kommer några smakprov från veckan som gått.

EKODERM - Lavendel



På sista tiden har min hy fått spel. Från att ha haft ganska fin hy i flera år känner jag mig nu som 14 igen. Som tur är jobbar jag för tillfället i samma byggnad som EkoDERM-Britt-Mari så det fick bli inköp av rengöring och ny kräm häromdagen. Lavendelrengöringen är fantastisk, doftar underbart och känns väldigt fräsch. Lavendelkrämen är också fin, något fetare i konsistensen än rosenkrämen. Jag har sedan innan EkoDERMs mandelkräm som kan användas som både sminkborttagning och nattkräm. Jag har bara använt den till sminkborttagning innan men ska nu börja använda den som nattkräm då jag har fått veta av kära Britt-Mari att den ska hjälpa mot så kallade utslag.

Så nu är det slut huden, det blir inge mer. Här får du de bästa och naturligaste grejer man kan tänka sig, kan du vara nöjd med det? Och va lite schysst kanske.

Ett litet steg för människan - Ett stort steg för Fonk



Igår öppnade Linus sitt hem för ett gäng typiskt kreativa människor för att de skulle börja prata, nätverka och kasta feedback på varandra. Det blev helt fantastiskt bra och äntligen har vi hittat en form för Fonk. Jag träffade flera nya, härliga och ärliga personer som jag bytte tankar med. För NyponStina var detta möte otroligt givande. Bara att få uttala sina egna tankar kring företaget ger jättemycket, att dessutom få andras syn på det hela känns lyxigt. Vi kommer att träffas på detta sätt en gång i månaden och jag ser verkligen fram emot nästa gång.

Hurra för nya bloggen!

Efter ännu en ganska hektisk dag på Barbacka hade jag alldeles för mycket energi över och såg detta som ett ypperligt tillfälle att mixtra lite med bloggen. Till hjälp (ganska stor hjälp) hade jag Richard som kan allt det där med kodmallar och grejer som jag har bestämt mig för att inte lära mig. Så nu har jag en ny, något renare design och det känns lite som när man städat ur sitt hem. Gjort sig av med grejer man faktiskt aldrig använder/har framme, möblerat om lite och dessutom städat in i minsta vrå. Så känns det, dvs skönt.

Jag gillar det, vad tycker ni?

Imorgon måste jag ta lite bilder så man förstår var jag håller hus om dagarna.

BON!





Vilket fantastiskt magasin. Då jag är inne i en inte-köpa-något-onödigt-period har jag låtit bli att köpa senaste numret ett tag. Men så idag var jag tvungen. Otroligt välarbetad och snygg tidning. I detta nummer finns även ett reportage om Ann-Sofi Sidén som är aktuell med ett projekt på Wanås som jag besökte för några veckor sedan. Riktigt intressant.

Första dagen på Kulturlägret har förresten gått toppenbra :)

Att klä en lampskärm - Resultatet



Så är min lampskärm färdig, mest för att ha något att visa imorgon på kulturlägret. Är osäker på själva nätet, känns som en överarbetning. Tar nog bort det imorgon.

Förberedelse - Kulturlägret

Så har jag haft lite helg och glömt att blogga.

I fredags var jag på Barbacka för att ställa i ordning lite inför kulturlägret som börjar imorgon. Vi har fått en jättefin och stor lokal och det kommer bli superbra! Idag har jag träffat min medhjälpare Fia-Maria, hon är verkligen bra och jag är övertygad om att vi kommer jobba fint ihop.


Att klä en lampskärm







Har gjort en liten lampskärm till kursen på måndag för att visa hur man kan göra. Jag tycker om själva formen på stommen och ville hålla det enkelt, därför gjorde jag ett litet nystan och lindade helt enkelt garn runt stommen. Är inte färdig än men man ser i alla fall vart det är på väg.

Imorgon åker jag till Kristianstad för att fixa och dona på Barbacka. Ska bli himla kul det här.

Dumma Stomme



Tänkte att det skulle gå snabbt och lätt att rensa lampstommarna från dess orginalklädsel men schi fick jag. Som de bråkade. Klister och stygn och tjocka lager. Men nu är det gjort.

Om jag inte nämnt det tidigare (och om ni inte har märkt det) så är jag en tant. Jag köpte nyligen grå eccoskor, sitter med handväskan i knät på bussen och håller med båda händerna, pratar ålderdomligt osv. Ännu ett tecken på att jag egentligen är pensionär är att jag tittar på Nyhetsmorgon och Efter Tio - och tycker det är bra och intressant. Jisses.

Nu: Planering Kulturlägret 2010


Tiden, hallå?



Jaha, och var tog tiden vägen idag?

Var i Lund i förmiddags för att handla material till designkursen och det gick relativt fort eftersom Erikshjälpen i Lund är riktigt dålig. Fanns nästan ingenting. Besviken gick jag och köpte vadd och åkte hem.

Väl hemma blev jag hungrig och trött och fick inget mer gjort förrän halv fyra. Köpte tapetklister och maskeringstejp av den lokala färghadlaren Jörgen och satte sedan henna i håret.

Åh nej! Jag har tre syprover från Önnestad kvar att göra. Stort usch och sedan ett tag i kragen (ordagrant faktiskt) och nu har jag faktiskt gjort klart alla tre. Vad jag hunnit mindre av är att planera och förbereda inför kulturlägret. Skulle bla ha klippt av tyget från alla lampskärmarna. Men det får bli en heldag imorgon. Upp halv sju.

Atejléstädning klar! Nästan...





Så har jag lyckats städa klart (nästan, man blir aldrig riktigt färdig) i ateljén. Hittade plats till alla tyger till slut och lådor till allt smått. Har samlat på mig små lådor i olika färger och mönster på Erikshjälpen under våren och de kommer med all säkerhet fyllas efter hand.

Imorgon blir det planering av kulturlägret på Barbacka.

Nu: 1,5 timmes träningspass

Damernas Värld - Några år senare...





Min kära mor kom igår och satte en Damernas Värld i min hand - Från 1979. Det är ganska roligt att jämföra med den senaste tidningen, inte bara mode utan även sättet att uttrycka sig i rubriker och text. Något skojsamt är också att jag hittade mycket fina vill-ha-grejer i numret från 1979 :)

Vad tycker ni? Vilken är snyggast?

Nu: Fortsätta sortera tyger (har inte ens kommit halvvägs eftersom Efter tio är hemskt intressant idag)

Jag är tacksam...

... för att jag måste städa i min ateljé - för det betyder att jag har en plats att jobba på och material att jobba med. Eller? Jo, visst är det så. Prästen på avslutningen snackade på om detta och det är faktiskt värt att fundera över. Jag försöker verkligen att öva upp min tacksamhet.

Så nu har jag ett megastort tyglager att sortera och jag funderar på om jag ska dra ut allt från skåpet och göra det ordentligt..? Lägga i fina högar och sortera efter färg. Det borde jag göra. Jag gör det.



Världens tyngsta säck med tyger



En titt ner i den tunga säcken



Ett redan proppfullt tygskåp (Hur ska detta gå till?)



Lite skit på golvet (Badmintonrack mitt i allt)



Ett stackars sybord som får fungera som avlastningsyta


Bär mig!











Jag plockade fram fem väskor som jag haft undanlagda ett tag men de passar att ta fram nu till sommaren. Jag hoppas att de snart är på väg upp till Stockholm och Plezuro.

Fick en fin idé idag. Hurra för den!

En ny dag







Idag vaknade jag till en ny dag (!)

Jag har kört bil i två timmar och är ganska nöjd med detta. Jag behöver verkligen ha körkort.

Så bor jag nu hos mamma och pappa i två månader i sommar och det känns härligt, jag ska jobba som attan i ateljén. Igår lallade jag runt på loppis i Veberöd och köpte lampskärmar till designkursen på Barbacka och en hög med tyger till mig själv. Har sakletarbrillorna på mig för tillfället och idéerna kommer hela tiden, det känns förbannat bra.

Imorgon rensar jag garderob och på tisdag blir det sortering och organisering i ateljén.

Hejdå Önnestad

Idag har jag flyttat från Önnestad. Har varit full rulle med avslutningspartaj och liknande senaste dagarna. Nu är jag trött och tänker sova.

Har förresten varit på finfin loppis idag, visar fynd imorgon.

RSS 2.0