Tofs



Dessa tofsar hänger över borden i restaurangen på Hotell Malmen i Stockholm. Mycket tufft tyckte jag och hittade två stycken på Erikshjälpen i Skåne. En bra början. Ska hänga massor i min gardinstång, det blir fint.

Rosa dröm



Jag hittade en rosa vägg i en blomsterbutik i Staffanstorp, av alla ställen. Helt fantastiskt underbart, det skulle kunna vara hemma hos mig. Visst ser det härligt ut?

Drar till Skåne



Idag sticker jag till Skåne. Ska lämna tehuvor i en butik, träffa finska och svenska släktingar, lyssna på Whitney Houston mm. Förhoppningsvis blir det någon dag på stranden i Ystad också :) 
Jag har fått en ny kamera så lite bilder kan det nog bli på bloggen.

Hej hopp!

Måndag - Hurra!



Vackert väder idag. Började med en promenad i skogen för att nu kila ut och få lite färg i nyllet. Min nya, fina kamera funkar inte :/ Så det blir även en sväng till stan i eftermiddag. Jag är värd en fungerande kamera. Jag vill också ringa till Malmö Folkhögskola och göra klart för dem vad de går miste om när de inte tar in mig som elev. Men det kommer jag nog inte våga. Finns väl någon mening med detta också.

Bloggar bra



Jag har blivit en duktig bloggare, minst ett inlägg om dagen :)
Denna något suddiga bild föreställer grejer som ska vara med i det konstverk som jag håller på med för tillfället. Bild kommer men det kan dröja ett tag innan jag är klar. Det är ju midsommar och sånt nu. Hej!

Ungefär såhär...




... känner jag mig idag. Har precis fått reda på att jag inte får min privata skatteåterbäring förrän i december, tillsammans med företagets. Hej hopp, not. Precis vad jag behövde. "Vad skulle du med företag till?" för att citera min något roliga pappa. Att driva eget är kul men attans tråkigt och jobbigt ibland. Tänkt på det.

Bilden kommer från David LaChapelles utställning på Factory i Stockholm förra året, en fin utställning för övrigt.

Solen på besök







Okej. Två kjolar klara. Samma tyg som de två föregående men lite annorlunda modell. Ficka på framsidan och en fräsig (märk väl, "fräsig") rand baktill. Jag tror att jag gör rätt i att jobba med två, eller flera, likadana kjolar samtidigt och ta moment för moment. Syr jag klart en i taget känns det föga inbjudande att börja på en till, likadan.
Nu tar jag ledigt för dagen och ger mig ut i solen (!) för en promenad.

Tredje inlägget för idag



Man måste ju kompensera.

Att jobba helg



Äntligen en ledig helg! Nu ska jag bara vara och ta det lugnt. Vaknar idag, söndag, och är väldigt sugen på att sy. Så jag kommer på mig själv med att vara mer effektiv än någon vardag de senaste veckorna och får jättemycket gjort. Så istället för att umgås med vänner jobbar jag idag. Kreativitet är inget du har, det är något som kommer till dig när du minst anar det. Uppenbarligen. Jag är i alla fall nöjd med mina två första kjolar i detta tyg. I dagarna blir det två till, likadana fast med orange knappar. Därefter ska de visas upp på ett nytt (hemligt) ställe och förhoppningsvis få bo där ett tag tills de säljs.  

En ny jord



Alla borde läsa denna bok. Inget snack om saken. Bara gör det.

Blev den här fin..? Eller?



Blev tveksam...

Hurra!







Hurra! För att Kajsa Stina har köpt en kamera. Jag är nöjd, för att kosta 1500 tar den bra bilder. Ska bara lära mig den ordentligt, jag bryr mig sällan om inställningar och dylikt men känner att det nog blir bäst om jag gör en liten ansträngning på det området.
Hittills denna vecka har jag lyckats åstadkomma en tehuva (översta bilden) och en kjol (nedersta bilden). I Skåne hittade jag ganska mycket av tyget på bilden i mitten, av det ska jag kämpa ihop fyra kjolar i olika storlekar. För en gång skull.
Igår träffade jag Emma och skissade på en långklänning som hon ska ha på bröllop i september. Helt underbara material och dessutom utrymme för mina detaljer, dvs blomblad, pärlor, fluff osv. Lägger upp en bild på skissen i dagarna.

Köpa kamera

Det här håller inte, jag måste köpa en kamera. Efter att försäljningen gått bra på Plezuro (!) kan kanske företaget bistå med pengar till denna utgift vars ändamål faktiskt är att marknadsföra just företaget. Mitt företag alltså.
 
Jag kom hem till Stockholm i tisdes efter nästan en hel vecka i ett soligt Skåneland. Besöket på Modefabriken i Malmö gick bra, jag lyckades få ihop både tecknings- och sömnadsuppgiften. Snackade på som attan på intervjun och skrev ett någorlunda övertygande brev om varför just jag skulle gå där :) Får svar innan midsommar.

Igår var jag på Aloe Vera Hälso Center i Åkersberga (en härlig utflykt!) på informationsmöte om deras make up-kurs. Det verkar bra eftersom jag vill jobba med naturliga produkter. Ska fundera några dagar till innan jag bestämmer mig för om jag ska gå den eller inte.  

Idag ska jag träffa en bekant och tillika kund för att skissa på en långklänning som hon ska ha på bröllop i september (som gäst). Det blir min första beställning på en sådan klänning och det ska bli himla kul. Hennes väninna kommer förmodligen ramla in med ännu en beställning på en cocktailklänning till samma bröllop så nu har jag lite jobb framför mig. Underbart!


RSS 2.0