Amsterdam

En vecka av dåligt bloggande.

Ytterligare en vecka av dåligt bloggande - Åker till Amsterdam lite

Projekt - Konsthistoria/Foto



Har sedan några veckor tillbaka ett projekt i skolan där vi ska inkludera både fotografi och konsthistoria, pilla lite i photoshop och annat smått som kunde varit gott men som smakar lite beskt. Tyvärr. Min färdiga bild är så fruktansvärd att jag bara är tvungen att lägga upp den haha. Klänningen är sydd i barbiestorlek och sen inklippt på min kropp (syns inte aaaallls). Hela jag är därefter inklippt i ett konstverk, Job and his Daughters, av William Blake. Var tvungen att sätta in en gris under foten.

För övrigt håller jag mest på att sätta upp en väv och det är inge vidare att blogga om. Inte än i alla fall.

Inspiration - Kerstin Rosengren









Inte är det många som ställer ut textil under konstrundan på Österlen, därför ville jag absolut besöka en av de två som fanns och lotten föll på Kersin Rosengren. Hon har ateljé, galleri och butik i Glemmingebro utanför Ystad, man kör och kör och är helt övertygad om att man kommit fel men till sist dyker det upp.

Hennes stickade tavlor och dynor är roliga och fina, jag gillade också tavlorna med ansikten och fjädrar. Dessutom var det fint att se hennes ateljé med alla stickmaskiner och grejer. Själv har jag väldigt lite erfarenhet av stickning, särskilt på maskin, men det verkar helt klart intressant. Vet bara inte om jag har tålamod att lära mig även detta. Man kan ju inte göra allt.

Kolla Kerstins hemsida

Inspiration - Elna Jolom













En upplevelse var att besöka Elna Joloms glashytta i Norra Björstorp utanför Brösarp. Himla kul att se när de jobbar, ser helt omöjligt ut och man blir helt klart imponerad över att någon behärskar denna konst.

Jag blev förtjust i Elnas lampor som är väldigt annorlunda men ganska enkla i formen. Den stora glasblomman var också ett blickfång, jag gillar dessutom vallmofröställningar och dessa i glas och metall var fantastiska.

Studioglas är öppet lite när som helst, kolla hennes hemsida för info.

Drömlampan



Även detta året var vi hos Jonas Rooth under konstrundan (gjorde ett större inlägg om honom förra året, borde gå att hitta i arkivet). Som vanligt hade han fantastiska grejer, speciellt denna takkrona i alla pastellfärger man kan tänkas komma på. Den är helt underbar och väldigt stor. Tänk om man kunde ha den hemma.

Mitt Crew





Tänk vilken tur jag har haft som har hittat min alldeles egna dam, Helena Cederwall. Än så länge är hon bara min men efter dessa bilder vet man ju aldrig vem som kommer och drar i henne. Först och främst är hon hemskt duktig, vacker och bekväm framför kameran. Dessutom byter hon hårfärg mellan gångerna vi fotar :) Som pricken över i får hon varje gång en helt otrolig sminkning som framhäver olika drag. Maja Offenbartl är kvinnan bakom.

Jag är så tacksam för att jag har er och ni ska alltid vara mitt crew. Kärlek.

Konstrundan - Dag 3







Det finns en rolig man som heter Rolf Ahlberg. Han ställer varje år ut sina tavlor under konstrundan och är numera en vän till familjen. Tokig gubbe - fantastiska tavlor. Dessutom är han granne med Jenny Ahlner som vi också besökte idag, skriver mer om henne senare under veckan.

Har varit en härlig dag!

Inför Konstrundan 2010

Efter att själv ha ställt ut två dagar åker vi själva ut på en runda idag.

Kommer bla besöka Elna Joloms glashytta i Brösarps backar, Jenny Ahlner (min favvo) i Baskemölla, Jonas Rooth och Karin Bengtsson i Kivik, Carolina Gynning och Agneta Gynning i Ystad. Har en del nya konstnärer på önskelistan som jag hoppas lever upp till förväntningarna.

Väder: Sådär va

Konstrundan - Dag 2



Fy vilket väder idag. Inge kul alls. Väldigt lite folk och kallt som attan. Men fick i alla fall lite trevligt besök i form av en kompis från sthlm, en från skolan och kusin med barn. Vi är i alla fall supernöjda med utställningen. Lokalen och stämningen på gården var super, fredagen var så bra den kunde vara med mycket folk och fina kommentarer. Jättekul :)

Försökte fånga regnets konsekvenser - Droppar.

Inspiration - Johanna Stark











Igår blev det en spontankväll med min gamla vän Hannis, mycket trevligt var det. Har snott lite bilder från henne för att visa här, hon är så hemskt duktig. Har snart avklarat ett år på Lunds konst- och designskola och kommer bli en grym grafisk designer. Heja Hannis.


Konstrundan - Dag 1











Åh sådan underbar respons vi har fått idag! Vi har haft besökare nästan hela tiden och pratat med många av dem. Vädret har varit fantastiskt och miljön runt Glimmebodagården likaså. Jag är sååå nöjd :D Imorgon tar vi paus för att sedan hålla öppet på söndag igen. Glad påsk!

Full rulle

Ojoj, mycket att göra - trött tjej. Flyttade utställningen från Önnestad till Veberöd i eftermiddag och har fixat med lite rester ikväll. Känns som att jag har noll koll. Dessutom ska jag gå upp 05.15 imorgon. Hjälp

RSS 2.0